3/18/2010

SuNgai CongKak....











Assalamualaikum....!!!!!!!!
knok-knok hehehehee.....(macam de org bace kan)
bersawang blog ni....
hehehe sekarang baru ade mase nak update blog...
ai maklumlah kan orang penting negare nih hehehe...
entry kali ni lantak lah orang kate basi ke hehehe..(memang da basi pun)






Sungai CongKak!!!!!!!
ngeh3...
........130310.....
ari tu mida dan kawan-kawan mase sekolah ilmi dulu...
kak yati,fafa,yun,adib,farid,azizil,dan adik kak yati yun junior hehehe
telah merendam kan diri kita org kat sungai congkak...
idea yang spontan sebenarnye nak pegi berkelah ni...
tapi Alhamdulillah menjadi...^_^
walaupun kalau ikut perancangan nak pegi bercanda di tepian pantai...






tapi sungai congkak ni pun best gler!!!!!!!!
walaupun...
heheheheh walau lagi kan....
konon-konon la nak pegi pukul 8 am ye!!!!!1
heheheehe yang ado...
akhir nye bertolak pukul 10.am hehehe
ok pe kan...
Sampai kat sungai congkak

jenuh le kami menapak nak masuk dalam dengan barang yang sikit punye banyak...
akhir nye kami jumpe port yang agak best ( actually tempat da penh kan tu je la yang tinggal) hehehehe
Samapi2 je biasa la bentang tikar ....
pasang khemah...
dan yang penting best!!!!!
kak yati wat air hehehe...
haus-haus...
tengkiew kak yati...





aaaaaaa...kami wat bbq heheh
make acare nak  menyiap kan tempat wat bbq puak bern disiapkan
tapi sorry ye yun u memang fail la hidup kan api heheehehe
nasib azizil de hehehe.....
kalau tak...
tak makan la kami hehehe







sebut pasal bbq...
waaaaaaaa sorry sangat u all...
hehehe lpe bawak minyak untuk renjis-renjis...
hehehe kering ayam tu...
tapi masakkan leh makankan...
sedap kan kawan-kawan...heheheeh





kami balik lebih kurang pukul 6.30 pm...
ye la semua nye macam tak pernah jumpe air kan...
berendam macam ikan paus la macam bauay la hehehe
but ape yang penting....
kami happy!!!!!!!!!!!!!!!!
next trip kawan-kawan...
portdickson!!!!!(btl ke aye eje ni???)....


semoga ukhwah yang terjalin akan terus mekar semerbak firdausi....





3/03/2010

SePi SeOraNg SahABat....




Dalam dunia ini, Kita Tidak Punya Sesiapa Kecuali diri sendiri..
tetapI dalaM Kita Bersendiri...
kiTa berunTung kerana mempunyai seorang sahabat yang memahami kita...


SeBagimAna kiTa mengharapkan keikhlasan dan kejujuraN...
seorang sahabat....
begitu juGa dia...

tetaPi kita sering lupa akan hal Itu...
Kita cuma Mengambil kiRa...
Tentang harapan dan perasaan kIta....
kita rasa dikhianati Bila dia tidak menepati janjinya....
Kita tidak memberi dia peluang untuk menerangkan Keadaannya....







bagi Kita...
itu alasannya untuk menutup kesilapan dan membela diri...
Kiat terlupa kita juga pernah membiarkan dia ternanti-nanti..
Kerana KiTa juga ada Juga JanjI yang tIdaK ditepati...
Kita beri beribu alasan dan memaksa Dia menerima alsan kIta...

waKtu iTu..
terfikirkah kita Tentang Perasaanya????
Seperti Kita....
dia juga ada perasaan..
KECEWA...
teTapi Kita sering Terlupa...
UntUngNya memPunyai seorang kawan Yang sentiasa Disisi kiTa...
Pada waktu Kita MemerluKannYa... 




Dia Mendengar luahan perasaan kita...
segala rasa kecewa...
dan keTaKutan.....
HaRaPan dan imPIaN...
kita LUahkan...
Dia memberi Jaln seBagai laluan penyelesAin MaSaLah...

SelalunYa kita terlalu asYik berCerita tentang diri kita...
HinGGa KaDang-Kadang...
TerluPa...
SaHaBat kita juga ada cerita yang InGin di Kongsi Bersama kiTa.....
PeRnahkah Kita memBeri dia peluang...
untuk mneceritakan rasa bimBaNgnYa....
dan rasa takutNya...???
PerNahkah Kita MenenaNgKanNya???
sebagAiMana dia menyabarkan kIta???


Ikhlaskah Kita mendengar Tentang KejayaanNya...
dan..
berIta gembiranya...???
Mampukah kita menjadi sumBer kekuatannya...??
seperti Mana dia Meniup seManGat...
sEtiaP Kali Kita MEraSa KeceWa...
dan menYeraH Kalah...??
Dapatkah kIta meyakinkan Dia bahawa kita boleh di percayai??
KIta Boleh DijaDIkan temPat BerSandar...
BiLa Terasa lemAh..
aGar TIdaK reBah???...
BoleHkah Kita menJadi Bahu...
unTuK dIa sandarKan...
HaraPaN.........


SeSekalilah Jadilah...
kaWan yang  menDeNgar...
Dari YaNg  hanya Bercerita..
ambilah masa Untuk MeMahami hati dan perasaan..
Kawan........
KeRaNA dia Juga seoraNg manusia...
Dia JuGa ada Rasa Takut...
ADa rasa bimBang...
sedIh Dan kecewa....
DIa Juga Ada KeleMahan...
Dan dia Juga perlUkan KawaN...
sebagai KekuaTan...



Jadi.....
Kita Kawannya itu...
KiTa selalu MeliHat dia ketawa...
Tetapi mungkin sebeNarNya...
dia tidak Setabah Yang Kita sangka...
disebalik senyUmannya iTu......
MuNgKin banyak ceRita sEdih Yang InGIn diLuahkan...
Disebalik...
keseNaNganNya...
MunGkiN TersiMpan SerIbu kekalutan...
KiTa tiDak Tahu.........
teTapi Jika KiTa Cuba...
UnTUk..
menjadi sahabatNya...
MunGkin Kita akan tahu...
Apa gUnaNya hiduP tanPa KawaN...


Ya Allah Ku GemBiRa KeranA MenGurNiaKaN MereKA...
SeBagai SahAbAt Ku....
moGa uhkwah Yang TerJAlin Akan TerUS KeKal SelamAnya...
KePada SemUA saHabat Mieda....
SemoGa ukhwah yang TerjalIn...
Akan KekAl SelAmaNya...