6/18/2010

Saya Jumpe Dia Dah!!!!!

Assalamualaikum semua
selamat tengah hari
dah lunch ke???
ke tengah masak??? ade tak yang tak bangun tido lagi nih??
bangun2 ye dah tengah hari da ni
ape menu hari ni???
menu saya hari ni nasi ayam je..(buat sendiri tau tak main beli-beli nih)
tapi saya bukan lah nak cerita pasal nasi ayam ataupun resepi nasi ayam
ataupun pasal ape menu anda hari ni ^_^
dan blalalaalalaalalal......



Tapi saya nak story about my friend that i miss her so much!!!!
Nur syafiqka (betul ke eje name kamu ni ieka)
rindu sanagt dekat ieka dulu penah la contac dengan dia 
tapi saya ni dah memang ratu hilang handphone kan
so bila dah ilang dengan no hp kawan-kawan sekali lesap
dan sangat bijak sebab memang tak de buat backup langsung
dan lepas tu menagis dengan ade nada dan irama uihhhhh penat



saya memang nak jumpe sangat-sangat dengan ieka yela sejak saya
pindah sekolah masa tingkatan 3 dulu
memang tak pernah jumpe langsung
just contac melalui hp
dan yang paling klasik lah surat hehehehe (comelnye bile teringat)
dengan tibe2 je kamu lost contac memang tak tahu nak cari dia kat mane
(alasan je kan)




dan akhirnya saya dah jumpe dia!!!!!
dekat fb je
bukan depan mate pun
ok lah tu!!!!
ieka2 cepat la on fb windu fb bangat ni sama kamu
tak sabar nak mintak num hp
nak ajak jumpe
kejap pun tak pe
hehehe
rindu tahu tak!!!!



teringat mase zaman sekolah dulukan ieka kan
zaman-zaman nakal
masa duduk asrama
makan sama2,tido sama (bukan lesbian ok)
kena marah pun sama2
rindu2
nak celebrate birthday same2
ieka, mieda, pikah (sebab birthday kita orang same month)
rindu lah, rindu,rindu rinduuuuuuu
nanti jumpe macam story nk di story mori kan
tak habis satu hari nak cerite

ieka dah jumpe sekarang adalah misi mencari el fitri pulak
dah jumpe el nanti maka lengkap lah
kami!!!!
el owh el kat mane kamu ye
munculkan lah diri cepat!!!!
Ya Allah pertemukan lah kami Semua Amin.....

Kaki NoveL...

Assalamualaikum!!!!!!!!!!!
ade orang tak ni????
eh lupe ni kan rumah sendiri
cik mieda dah mule nak merepek ye
ok kalau sape2 yang sudi leh bace dan dengar repekan cik mieda nih
Hari ni hari Jumaatkan????
Penghulu segala hari...
Alhamdulillah masih diberi peluang untuk bernafas di bumi Allah ini....
hari jumaat ni macam bese lah 
rehat awal dan lame
ngeeeeee

suke-suke dan sangat suke
yang pompuan la paling suke sebab pe leh g shopping 
best2 kan2....
yang lelaki pun sepatutnya suke gak pe...
sebab leh jumpe kawan2 leh merapatkan silaturrahim
mase pegi sembahyang jumaat..kan2
dapat ilmu lagi dari khutbah jumaat
dapat pahala.....
Jumaat memang best kan2 kawan

Macam bese lah hari jumaat ni kan rehat lame
so kaki ni pun panjang jerk nak melangkah pegi jalan-jalan jauh skit
lagi-lagi adoiii office nih dekat jerk dengan sogo tuh
Jalan TAR lah
wahhhhhh makkkkkkk
memang leh bankrap tu
so nak tak nak hahaha kene lah pandai kawal Nafsu tu ye
kalau tak memang le membolehkan diri anda membazirkan duit dengan bangganya

tadi memang cadang nk pegi kedai buku pun
kalau kat jalan tar ni memang seronok kalau g minerva (betul ke ni?? taram je la)
sebab untuk novel melayu memang ade less 20%
tapi tadi jalan punye jalan kedai tutuplah
lupe pulak time tu sembayang jumaatkan
tapi satu kedai buku ni bukak  pustaka mukmin
mule-mule just nak tengok2 je
sebab igt kat sini tak de less untuk novel
hehehe
adelah!!!!!!!!!!!!!!!!!!
best2 (padahal dalam hati asal de lak nih abis duit aku)

Biasalah kalau masuk kedai buku memang leh meroyan
sebab saya memang ske sangat membaca
kalau nampak kedai buku memang akan singgah dan sure akan beli satu buku
tak kirah lah novel ke
buku ilmiah ke
motivation book ke
janji ade sesuatu yang boleh di baca dan mendapat manfaat

tadi memang meroyan abis la saya dengan kak dilla
sampai tak tahu buku mane satu nak beli
banyak sangat buku yang best
ade la pulak sorang makcik nik pun memang kaki novel dia
siap bagi tahu novel ni tak best lah yang ni best lah
tu salah satu keseronokan
sebab bila peminat novel berjumpe macam tu lah leh kongsi-kongsi pengalaman baca buku
tapi kadang macam tak leh pakai gak
hahaha
sebab ape???
ye lah mungkin jiwa dia tak sama dengan jiwa kita
dia kate novel tu tak best 
kita kate best

Tadi beli jugak dua novel 
1:  lily buat Najah ---Jemari seni publishing
2: Prince Charming ----- Fajar Pakeer

satu novel sedih yang akan menangis tahap banjir punye (sebab sebelum ni ade org bg thu heheheh)
satu lagi ala2 romantic la but relax yang boleh wat ketawe2

Nanti dah abis baca saya share wht my opinion k 
bye nak g bace buku ni dulu selamat malam semua!!!!