5/07/2010

Story 270188






Assalamualaikum....fuh2 bersawang sangat dah ni,hehehe dah lame tak update blog niat nak update tu ade tapi Miss "M" tu tak mau pegi asyik duk bertandang jerk hehehehe...hye i'm back!!!!!! wah mcm de orang datang melawatkan..hehehehe.Btw banyak sangat story yang nak dicoretkan,story2 yang dah basi kalau wartawan dia orang dah tak tulis dah story basi-basi nih...^_^ tapi story nih..but bagi biarlah basi ke ape ke..i want wrote it..kerana inilah kisah ku...cerita ku..perjalanan ku...yang dijadikan kenangan untuk di kenang...


....................................................................................................................................................................


1)My Uncle Wedding Day...

27/mac/2010 yang dah lame terlepas ^_^ adalah majlis jemput menantu kata oarang-orang tua kan.. majlis tersebut telah diadakan di kampung Jerangsang, Pahang. Mieda &Family balik sehari sebelum majlis bermula   disebabkan majlis berlangsung pada hari sabtu so agak kelam kabut la jugak kami nak balik kampung...sebab hari jumaat tu adalah hari bekerja.Kenduri tu sangat lah best!!!!! memang dekat KL tak akan jumpe punya makanan yang best macam dekat kampung nih kemeriahan pun memang lain sangat-sangat. Kalau ade kenduri bukan sahaja seronok maraikan menantu yang baru, tapi seronok jugak bertemu dengan ahli keluarga yang lame tak jumpe dan memang susah nak jumpe so time kenduri macam nih memang dah macam family gathering jerk. Majlis berlangsung dalam suasana yang cukup meriah..aki tam (datuk saudara mieda) selalu cakap kami bukan lah orang besar-besar (orang berada) tapi keluarga kami cukup besar..kerana dari satu generasi ke generasi kami sangat rapat,semoga keadaan macam ni akan berterusan.




korang nampak ape dalam gambar tu?? tu lah my uncle atau lebih dikenali dengan panggilan "pokde" oleh anak-anak buah nye. Acara bertanu ni tak de lah pemes sangat dah kat kampung kami ni. Tapi kalau ade kenduri kawain dikalangan ahli keluarga kami agak-agak penganti lelaki tu macam larat untuk diangkat so hahahaha maka adalah acara bertandu ni.




toing-toing macam pinang dibelah dua lah pengantin ni kan ^_^ ni pengantin tengah nak tengok orang bersilat opss salah tak de orang bersilat ye tapi tomoi (ye ke??? lupe suda hehehehe). dua orang flower gurl yang bujet chumel nih hahahaha (jahat nye la ayat aku ni).



ini adalah pertunjukan ( pertunjukan ke???) salah la pulak bukan pertunjukan tapi persembahan tomoi oleh adik pengantin lelaki sendiri yang juga merangkap pakcik-pakcik saya juga.dasat jugak dia orang ni bertomoi tu sampai berdarah la jugak bibir salah seorang dari pakcik-pakcik mieda ni.






masa majlis perkahwinan pok de ni ade kelainan sedikit khemah dia mak aih hehehe tak de lagi lah orang kampung tu buat khemah lawa-lawa macam nih,selalu tu ha khemah atap zin tu jerk yang kalau waktu panas terik memang mak aihhh berasap la sambil menjamu selera tu. tiem penganti makan saje je menyebok nak snap pic dengan penganti tapi ape lah pokde ku ni pandang tempat lain bagus-bagus mokde pandang camere ye.






memang suke sangat-sangat dengan pic ni sebab kakak yang mintak nak snap pic dengan pengantin kakak chumel!!!! sayang kakak.






Terima kasih juga buat mangah dan kak mahan yang datang jauh-jauh dari peneng ke pahang sebab nak meraikan majlis perkahwinan pokde. seronokkan tak rugi kan travel jauh-jauh ^_^.






Ini lah Orang penting dalam menjayakan majlis ni. Best la maklong lain kali organoze lagi ye majlis adik-adik maklong yang ada lagi lima orang tak kawin lagi tu dan yang pasti memang dok gatai nak kawin dah hahahaha.

lastly tahniah buat pokde dan mokde cepat-cepat dapat baby tau (sewaktu entry ni di tulis mokde dah mengandung da pun) tahniah lagi sekali.Semoga jodoh kalian kekal hingga ke syurga insyaAllah Amin.





....................................................................................................................................................................

Saya Dapat Interview SPA..^_^

Owh Saya dapat interview SPA(Sruhanjaya Perkhidmatan Awam) seronok glerrr!!!!!! sbb ingt kan dah lame tak dapat la kan..but Alhamdulillah..Amin.Waaaa interview berlaku dengan sangat kelakar ye hahaha asal ye orang yang interview mida tu asyik gelak-gelak jerk.ade ke harapan??? ermmm if ade rezeki ade lah kalau tak de nak buat macam mane kan.InsyaAllah..^_^





hehehehe dah lame dah skrg nih tgh berdebor2 nak tunggu result Amin InsyaAllah..^_^