6/07/2010

LaGenda Budak Setan Lagi...



Pemenang2 contest LBS



Assalamualaikum Semua!!!!!!!! dah lame tak update (macam la sebelum ni rajin nak update kan) huhu dan wah macam la ade orang yang bacakan. Takpe-takpe tak de orang baca hahaaha baca la sendiri ^_^. Bukan nye tak on9, on9 je dan bukan jugak sebab internet macam siput sangat pun (walaupun memang kadang-kadang macam siput sedut, dan siput pun tak macam tu tau) tapi masalh jiwa kacau hehehe sebab mode untuk minggu lepas asyik touching2 jerk..jangan tanye sebab ape sebab saya pun tak tahu (parah betul diri sendiri pun tak tahu).


Kalau ade orang bace la ye entry sebelum ni yang saya menang Free tiket for readcarpet Lagenda Budak Setan hehehe kan saya ade masalh jiwa kacau nak pegi ke tak kan??? hehehe korang rasa saya pegi ke @ tak??? saya pegi!!!!!!!!!!!!!!!! ok ni mule2 nk citer pasal readcarpet tu lah dulu, mesti ade oarang cakap asal lah budak ni jakun sangat ke??? alah setakat readcarpet tu wat pe kn??? ok sebenarnye bile orang tanye saya kenape nak pegi sangat??? nak tengok artis ke??? ok saya bukan lah nak pegi atas sebab2 tersebut saya teringin sangat nak pegi sebab saya nak tengok Novel kesukaan saya difilem kan dan hahah saya tengok sebelum orang lain tengok ok..boleh ke alsan macam ni??? kesian betul mida ni tau.


Ok dah2 close lah topik pasal readcarpet tu. Semalam saya pegi tengok lagi sekali Lagenda Budak Setan sebab huhu masa readcarpet tu terpakse balik awl mengenangkan takut nak jalan ke LRT..so semalam saya pegi tengok dengan kak yati , fafa dan adib dekat Wangsa Walk. nasib la ade tiket lagi coz LBS punye tiket siap de kaunter express lagi. Punye lah ramai orang tengokkan.








Bagi saya yang ramai-ramai tengok ni merupakan orang-orang yang pernah membaca buku Lgenda Budak Setan ni. walaupun tak dinafikan jugak ade yang tak pernah bace pun. malah ade yang tak kenal pun penulis novel ni Ahadiat Akashah.


Bagi yang pernah baca novel ni mesti boleh agak setiap urutan jalan ceritanya. Dan mungkin jugak yang terlalu meletakkan harapn yang besar terhadap plot2 yang ade`dalam cerite ni. Ate buku tobal benor mesti lah x leh nak termuatkan semuanya dalam filem tu hehehe.












PANDANGAN SAYA TENTANG LAGENDA BUDAK SETAN.


Saya merupakan Pembaca novel ini.Malah saya dah boleh agak kalau dah di filemkan huhu
surenye tak leh menandingi novel, Novel tetap best!!!!!!!!!!!!!!. hahah kenape??? memang ade plot2 yang sedih tapi hahah saya sikit pun tak mengalirkan air mata macam mane saya baca novel (gile keras hatikan) perjalanan cerita yang macam ala-ala sinopsis jekan huhuhu.
Menariknya Lagenda Budak Setan ni memanglah tentang agungnya cinta Kasyah terhadap Ayu tapi yang menjadikan novel ni best mase zaman sekolah. hoho dan zaman sekolah waaa tak de ok dalam citer ni??? ok fine sebab nak jimatkan so terus zaman universiti. hoh!! ape kes zaman sekolah nye citer masuk dalam zaman universiti?? lagi satu kate belajar dekat U??? tapi panggil Pensyarah "CIKGU'???? hahahahaah. Siap mase lect masuk cakap selamat pagi cikgu??? erkkk. 




Tapi watak que yang bawak watak azmi hahaha ala-ala la jugak saya punya imaginasi huhu 
bagus2 tahniah Que Haidar sebab dapat bawak watak tu dengan baik sekali. Walaupun cite ni macam spoil jerk huhu tapi lagu tema dia memanbest giler!!!!!!!! suke sangat2.


Bagi saya keseluruhan cerita ni ok lah jugak hahaha cerita ni hebat bukan sebab lakonlayarnya saya rasa, bagi saya ianya hebat sebab betapa kreatifnya Ahadiat Akashah menulis Novel ini dengan baik sekali ^_^.