6/30/2010

Selesaikan Semunya...



Sebelum nak pergi meninggalkan office ni
mesti selesaikan semua kerja
pulang semua file yang ada dekat saya ni (karang menangis tak berlagu pulak dia orang cari )
Siapkan semua ape yang patut di siapkan
tak nak lah tinggalkan tanpa selesai kan semua benda
tak de lah kejam sangat nak buat macam tu
adelah lagi rasa belas kasihan hehehehe
walaupun pada hakikatnya memang aura malas tu dah datang dah
Tapi tak boleh kena buat jugak walaupun malas!!!!
  Dah-dah merepak hehehe mari kita sambung bekerja...

Dah Dapat Dah!!!!!

Saya dah dapat dah surat dari Kementrian Kesihatan Malaysia (KKM) baca entry seblm ni klik sini... petang tadi patut la masa call Hp ayah nak bagi tahu dah sampai dekat Ampang (pegi keje naik LRT then bila balik hehehe malas nak jalan ayah la yang ambik, anak ayah la katakan) ade pulak makhluk lain yang angkat Hp tak lain dan tak bukan Along...ish sebok betul orang dah la nak bajet kredit ni kalau ayah senag je miss call je, sure dah tahu yang anak dia yang kedekut ni dah sampai, kalau dengan Along ni siap tanye dekat mane?? nak suruh ambik ke??? rugi-rugi kredit hehehe....

Dalam perjalanan nak balik ayah cakap surat dah sampai!!!!! wah excited nih tanye orang dapat kat mane ayah???....macam nak nangis ayah cakap kene lapor diri dekat Jabatan Kesihatan Negeri Perak.... erkkkk!!!!! mak jauh tu sob sob sob T_T... tu belum tahu kene campak dekat mane tu sebab tu baru pegi lapor diri lepas tu baru tahu kene tendang pegi mane...waaaa tak sanggup  nih.

Sampai je rumah Abg Long ( Abg Ipar), Along, Insyirah, Ilhan, Mak, Angah ade duduk dekat luar sebab Along dah siap-siap nak balik, lagi pun memang dia orang tengah tunggu saya balik je nak ucap Tahniah...sedih tu. Sampai-sampai je along dengan Abg long dah senyum-senyum...wehh tahu tak adik manje korang nih nak nangis tau.

Lagi lah sedih mengenang kan hari lapor diri tu 12/Julai/2010 lagi seminggu ye..dah dekat dah. Lagi-lagi lah masa nak pegi tu Along tak de dekat Malaysia...nasib Along tak Bawak Kakak (iNsyirah) kalau tak maunye Mok de Nangis rindu kakak, Tapi budak mmomot ilhan pulak tak de..waaa dah dapat bahang rindu sangat-sangat dekat semua.

Macam Tak caye je cik mieda akan bekerja... macam tak sesuai jerk perangai macam kanak-kanak rebina je  hehehe..Tapi hahaha tu lah kenyataan.  (serius ok ) .

Sekarang nih memang tengah mode menhitung hari betul.....berdebar menunggu 12 julai 2010...insyaAllah dipermudahkan segala urusan..amin...