6/30/2010

Selesaikan Semunya...



Sebelum nak pergi meninggalkan office ni
mesti selesaikan semua kerja
pulang semua file yang ada dekat saya ni (karang menangis tak berlagu pulak dia orang cari )
Siapkan semua ape yang patut di siapkan
tak nak lah tinggalkan tanpa selesai kan semua benda
tak de lah kejam sangat nak buat macam tu
adelah lagi rasa belas kasihan hehehehe
walaupun pada hakikatnya memang aura malas tu dah datang dah
Tapi tak boleh kena buat jugak walaupun malas!!!!
  Dah-dah merepak hehehe mari kita sambung bekerja...

Dah Dapat Dah!!!!!

Saya dah dapat dah surat dari Kementrian Kesihatan Malaysia (KKM) baca entry seblm ni klik sini... petang tadi patut la masa call Hp ayah nak bagi tahu dah sampai dekat Ampang (pegi keje naik LRT then bila balik hehehe malas nak jalan ayah la yang ambik, anak ayah la katakan) ade pulak makhluk lain yang angkat Hp tak lain dan tak bukan Along...ish sebok betul orang dah la nak bajet kredit ni kalau ayah senag je miss call je, sure dah tahu yang anak dia yang kedekut ni dah sampai, kalau dengan Along ni siap tanye dekat mane?? nak suruh ambik ke??? rugi-rugi kredit hehehe....

Dalam perjalanan nak balik ayah cakap surat dah sampai!!!!! wah excited nih tanye orang dapat kat mane ayah???....macam nak nangis ayah cakap kene lapor diri dekat Jabatan Kesihatan Negeri Perak.... erkkkk!!!!! mak jauh tu sob sob sob T_T... tu belum tahu kene campak dekat mane tu sebab tu baru pegi lapor diri lepas tu baru tahu kene tendang pegi mane...waaaa tak sanggup  nih.

Sampai je rumah Abg Long ( Abg Ipar), Along, Insyirah, Ilhan, Mak, Angah ade duduk dekat luar sebab Along dah siap-siap nak balik, lagi pun memang dia orang tengah tunggu saya balik je nak ucap Tahniah...sedih tu. Sampai-sampai je along dengan Abg long dah senyum-senyum...wehh tahu tak adik manje korang nih nak nangis tau.

Lagi lah sedih mengenang kan hari lapor diri tu 12/Julai/2010 lagi seminggu ye..dah dekat dah. Lagi-lagi lah masa nak pegi tu Along tak de dekat Malaysia...nasib Along tak Bawak Kakak (iNsyirah) kalau tak maunye Mok de Nangis rindu kakak, Tapi budak mmomot ilhan pulak tak de..waaa dah dapat bahang rindu sangat-sangat dekat semua.

Macam Tak caye je cik mieda akan bekerja... macam tak sesuai jerk perangai macam kanak-kanak rebina je  hehehe..Tapi hahaha tu lah kenyataan.  (serius ok ) .

Sekarang nih memang tengah mode menhitung hari betul.....berdebar menunggu 12 julai 2010...insyaAllah dipermudahkan segala urusan..amin...


6/27/2010

KepeNatan

Kepenatan la sesangat-sangat...
Rasa macam Nak Pengsan Dah Ni...
Hye Cik Mieda duduk Kat dalam kerete pun penat ke???
dah la siap tido lagi..
hohohoho (pinjam gelak uncle santa jap)
Duduk Pun Penat woooo..
dah la macam tak leh nak sandar sangat dalam kerete tadi
biasa lah mak dengan ayah kalau musim buah ni
adoiii hangkut buah durian sikit punye banyak
kalau lah de kastam yang tahan kat tengah jalan sebab bawak durian banyak sangat sure !!!! mesti kene...
terpaksa lipat seat belakang tu...
so yang belah depan ni sedang-sedang elok je lah
tu yang lenguh badan...adoiiiii
Penat + mengantuk sesangat lagi-lagi hehehe baru je telan ubat selsema....
wahh mate nih dah tak sabar-sabar suruh tutup jerk...
katil pun dah memanggil-manggil....


Ngantok!!!!!
nyte everyone esok-esok lah sambung update pasal kampung heheheeh nyte!!!

6/26/2010

kUPu-KuPu Wedding day


Assalamualaikkum!!!! , best nye pagi-pagi dekat kampung ni, dengar bunyi kicauan burung, unggas-unggas (ape bende unggas-unggas tu tara tau hik3), udara pun segar jer bau pokok-pokok, rumput-rumput seronok kalau kat bandar jangan mimpi lah nak rase semua nih melainkan korang tinggal kat hutan!!!!
lagi satu huuuu pagi-pagi sejuk je best nye nak bangun pun malas je tapi hey!!!! jangan mimpi k!!! cik mieda.

Kenapa la saya ni suke melalut dulu hik3 ( memang suke nak buat macam mane kalau nak bace, bace kalau tak nak bye2!!!). Selain balik nak makan durian kita orang balik kampung pun sebab ade kenduri kawin. kenape tajuk entry tuh "KuPu- KuPu wdding day" coz ade dua sepupu yg kawin majlis yang berlainan dan ermmm sepupu yang berlainan kot??? ( hehehehe jgn pening sbb satu kuzen sblh mak nye ayah , satu lagi kuzen sebelah mak nye mak ) korang tak paham??? tak yah paham la sbb saya pun tak paham.

Nasib lah dua-dua kenduri tuh dekat-dekat jerk, lebih kurang dalam satu pekan lah. Fisrt pegi kenduri kuzen sebelah mak nye ayah, ni best sangat dah la kad kawin tak bawak ye main redah jerk berdasarkan taman rumah tu. Memang giler!!!! sebab hohoho sikit punya banyak lah taman dekat situ kalau ade plan nak pegi pun boleh sesat ape tah lagi kalau tak ye!!! cube korang bayangkan ( dah2 jangan bayang lame2). Tapi Ayahkan memang hebat lah bab2 nak cari jalan nih ( walaupun sememang nye hampeh  ampun ayah!! hik3) jumpe la jugak.

Suke lah sebab lauk pauk yang terhindang dan disajikan korang tahu!!! masakan kampung!!! suke-suke kalau kat kl nih bosan wehhh lauk same jerk!!! kalau same sedap tak pe tapi tak semenggah (tak bersyukur langsung cik mieda nih org dekat palestin tuh tak makan wehh!!!), memang sodpa lah ni kalau mak mertua lalu pun tak perasan nih ^_6. 

Tak lama sangat dekat sini sbb nak pegi kenduri lagi satu, ni lepas makan je cabot. Penganti pun baru sampai tak sempat lah nak menyenap pic, lagi pun hahaha name je sepupu i tak kenal huhuhu.


mak + Mak2 sedare mare
Wedding Ke2

Yang ni pun sesat jugak padahal ayah dah pegi malam sebelumnya. ayah gune alasan klasik bangat!!!! saje nak bawak hampa jalan-jalan makan angin!!!! ( cakap je la lupe dush3!!!). Nasib jumpe kalau tak jumpe memang makan angin ye. Yang ni datang je terus duduk dekat meja yang di khaskan untuk sedare supupu sepapat. Tapi tak makan sebab dah kenyang walaupun ayam golek tu begitu menyelerakan....erkk tak lalu dah kome nak makan weh. 
 Meje Khas Ok !!!

kalau kuzen yang nih ermmm tak de lah rapat sebab kire macam dua pupu je, tapi boleh la sebab kalau kenduri kendare selalu jugak jumpe. Tapi memang salute abis dengan family mak beah wan ni, event dia orang sepupu je tapi memang rapat giler!!! sebab tu lah dua pupu @ kupu-kupu hak3 ( saya yang bagi gelaran tuh motif???) tapi still kenal kire kalau jumpe tepi jalan tuh kenal la (kenal je tegur belum tahu ye).

SuSah Nak Ambik Gamba Depe ni

Masa kenduri ni la jumpe sedare x mare semua mula lah gossip hangat macam-macam cerite, masa ni jugak lah nak tayang marka-marka kunun lah bakal-bakal suri rumah tangga. Balik lambat jugak dah nak dekat pukul 4 ptg baru balik, penat jangan cakap lah (macam la saya yang bawak kereta) penat duduk, makan, bergossip, aih macam-macam lah.


satu je pic dgn pengantin

Sebab tu balik dah malas nak update ditambah dengan flu yang baru je datang menjenguk!!! Ni lah sebab makan durian banyak sangat!!!!. Selamat PengantIn Baru Kepada Pengantin Baru!!! SeMoga Kekal Hingga Ke SyurGa. Amin..

6/25/2010

Live From Kampung ^_^




Assalamualaikum kawan-kawan ape korang tengah buat tu??? saya baru je makan durian yang sungguh sedap!!!!! nyum2 sedap sesangat. berlonggok-longgok durian yang gugur (mak aih banyak bebenor) tapi tak de lah makan semua biasalah kalau dekat rumah kite orang ni kalau yang hari ni punye tak makan alamatnye jadi lah durian tu tempoyak!!!!!! so kalau nak makan tunggu lah esok punye gugur k!!! kalau tak de alamat nye gigit jari jelah (sadis betul!!!). 

Ade satu tragedi petang tadi masa tengah sibuk-sibuk kutip durian (ni lah part yang memang saya tak suke) kalau dah semak samun macam hutan belantare tu memanglah akan jumpe bende-bende yang tak sepatutnya, yang peliknya saya yang tak suke jumpe bende-bende macam tu lah yang akan nampak bende tu!!!! (bende tu pun satu gedik nak muncul depan saya gak!!!! Arghhhh!!!!!) Lipan Besar giler kOrang!!!! warna merah jalan sikit punya laju!!! tak makan saman punya lipan, terbatut niat nak pegi kutip dah terus patah balik je. ingat kan lipan tu tak nak datang dah mak aih dia tak puas ati agknye dengan saya siap patah balik jalan laju menonong jerk!!!! mak saya siap kejar-kejar lipas tuh (macam main kejar-kejar lakkan) degil punye lipan!!! tapi lipan tu dah pun menanmatkan riwayatnye!!!! kesian-kesian. tApi tak sempat nak snap pic lipan tu!!!! takut!!!!!!!!!!!!! pic durian pun tak leh nak snap banyak2 sebok nak makan je hehehehe.



ni kat atas pokok banyak lagi tak gugur


sedap-sedap!!!!!


Dah Langsai hak3


Kalau dah makan durian sure la saya dah ade dekat kampung. Tapi best sebab boleh on9 hehehe thanks la dekat Aki Tam Sebab wujud kan wifi nih suke sangat-sangat!!!!!!!! Tengkiew ye!!!!!!!!!!!.Live From Kampung everyone!!!!!!!!!

6/24/2010

OOO Balik Kampung!!!! Durian!!!! Durian!!!!

Assalamualaikum!!!
cik mieda jadi terajin lak malam ni
mengpostkan entry yang kedua..
sebab terlalu excited esok nak balik kampung!!!!
tak sabar nak makan durian!!!!
walaupun ade je sepupu sepapat yang dengki cakap dah abis da
owh durian tunggu lah kedatangan cik mieda ni ye
sedap makan durian kat kampug
sebab tanam sendiri
fresh lagi
jatuh dari pokok je terus makan
sedap!!!!!
sampai menjilat jari!!!!


durian ini bakal masuk dalam perut esok!!!!!

P/s: kpd kuzen2 ku yang tak dapat balik esok huhuhu nanti kte web cam ye sambil i makan durian ^_^

Memang Pencuri Pun!!!!

Assalamualaikum..
tadi pagi-agi bute lagi dah post entry pasal orang minyak
yang kununnye berleluse dekat kawasan kejiranan saya nih
tadi masa balik kerja tanya lah ayah
macam mane kes orang minyak tu
ade ape-ape cerite ke???
ayah cakap semalam orang minyak tu mencuri masuk rumah yang betul-betul dekat
dengan rumah kita orang
seram je rase
macam dia pegi dari satu kawasan ke satu kawasan je
tanye ayah lagi ade kesan minyak2 ke dekat rumah yang kene masuk tu???
hahahaha 
ayah cakap tak de
dan dengan selambenye ayah bagi tahu "bukan orang minyak pun"
pakcik2 ni yang saje panggil orang minyak
haaiii suspen betul

6/23/2010

Orang Minyak????

Assalamualaikum!!!
Selamat pagi Malaysia!!!
dah sarapan ke semua???
tiba-tiba pagi-pagi ni nak story pasal Orang Minyak Pulak kan
Semalam lepas ayah balik masjid
hari ni ade solat hajat sebab
ayah cerita dekat seri tanjung ada orang minyak masuk rumah orang
saya pun tanye dia rogol orang ke???
sebab yang selalu saya dengar orang minyak ni rogol orang je
jarang lah dengar cerita dia masuk rumah orang untuk mencuri
tapi ayah cakap orang minyak ni mencuri
mase macam pelik owh sekarang Orang minyak ni dah pandai sikit kot
saya tanya ayah lagi betul ke orang minyak
nampak ke yang tahu orang yang curi tu orang minyak???
ermmmmm
tapi ayah cakap ade orang nampak dia x berbaju dan gelap je Orang minyak la kot
woooooooo



tibe2 je rase seram sejuk
Ade Orang Minyak Lah kat kawasan rumah ni sekarang???


Kenapa Ini Berlaku???
mule-mule ayah bagi tahu macam pelik zaman sekarang pun ade orang minyak lagi ke???
tapi bila fikir balik tak mustahil
ade lagi manusia-manusia jahil yang nak kaya dengan cara senang
guna ilmu hitam sampai badan pun hitam jugak
mungkin perkara ini berlaku jugak sebab negara kita di banjiri dengan pendatang2 asing
tapi tak boleh nak salah kan mereke jugak
sebab tak semua macam tu
tak semua yang berperangai macam penyangak
 
Kami penduduk dekat ampang ni harap lah Orang Minyak tu tertangkap
tapi kalau orang minyak tu tertangkap pun
penyangak tetap banyak dekat sini
Jadi berdoalah semoga kita tak jadi mangsa penyangak2 ni
InsyaAllah....

6/21/2010

Terima Kasih!!!!!!

Assalamualaikum...
ni entry kedua malam ni
saje asingkan entry ni sebab entry ni penting untuk dikenang
(tbe2 kan)
Hari ni dekat office semua berjalan macam biase
cume ahri ni majoriti bewarna purple
sebab ade orang nak datang buat rombongan Cik Kiah dekat office ni
dekat office ni mase datang dah rase macam dekat taman bunge pun ade
taman asuhan kanak-kanak pun
disebabkan perhiasan yang terlampau kemeriahan sangat
maklumlah orang yang datang wat rombongan cik kiah tu bukan saje-saje datang
tapi nak audit sekali dapat markah sekali

tapi bukan lah pasal bende tu pun nak cerite
ni pasal lain
hari ni ade sorang wakil bagi pesara
dari persatuan ape tah
malas nak sebut
meluat je

k fine dia nak jumpe saya
sebab first time dia dtg saya yang ambik dianye permohonan
tapi tadi datang dengan budi bahasa yang tinggi sangat
wah datang2 terus cakap "Kamu pegi Ambik File ni"
erkkkk sangtat menyampah ok!!!!
tapi x pe sabar-sabar

sebenarnye orang tu wakil je kepada pesara yang nak claim dengan kite org
tahu la awk tu Presiden Persatuan @%#^%$^%&^%&^
so bahase boleh bagi elok sikit tak
kesudahan nye tadi saya kene maki hamun dekat depan kaunter
dengan ramai orangnye
eleh dia yang tak bagi medical report tu
nak salah kan orang pulak
(ape yang saya nak cerite ni???)

Ni adalah ape yang orang tu maki hamun 
hahaha dia igt saya akan maki hamun dia balik???
sorry malas nak bazir air liur nak marah orang yang fikiran dia cetek
ni ape yang dia maki hamun saya:
"u tahu tak u ni takbertanggungjawab, u tahu tak u ni tak pernah susah, u tahu tak u ni kerje senang je, u tahu tak u kerja bukan dalam hutan u mane susahnye askar pertahankan negara"
"tengok care u buat kerja dah tahu u ni tak de kelulusan"
erkkkkk
hahahahaahahaha
amacam seronok tak maki hamun orang lepas tu hahaha
oarang tu senyum je
uhhh malas nak layan

niat hati nak je menjawab tapi tak tahu lah mane dtg kesabaran entah tadi leh sabar je
siap boleh senyum lagi pulak tu
Alhamdulillah bagus jugak kene maki hamun
sebab leh belajar untuk lebih bersabar

Tapi memang enth ape-ape sebab
memang dia tak bagi pun medical report tu dey tambi lain kali
chek dulu ye ni nak mengamuk je tahu
uhhhhh





Tukar Lagi..



Baru-baru 

Assalamualaikum....
Kalau ade orang rajin dtg menjenguk rumah saya nih
mesti perasan ade bende yang bertukar lagi
ape lagi kalau bukan layout
memang suke sangat bertukar nih (ske tukar layout je tau)
sebab entah kdg tuh macam cepat bosan je nak tengok
ni yang baru nihpun dah ade aura macam rase semak je
hehehe tak pe2
bagi masa dalam seminngu kalau tak rasa tak sesuai dengan jiwa memang akan betukar lagi
ni first time buat layout yang ade tiga colum
sebab biasa lah baru explore
cename nak buat jadi 3 colum
saje-saje nak try kalau tak suke bertukar lah
ye lah nak betukar jadi superhero tak boleh
bertukar layout pun jadi lah
huhuhu




Lagi Satu Header pun lain
Saje nak meletakkan pic sendiri 
rase nye sepanjang ade blog ni tak pernah lagi letak pic sendiri jadi header
dan janagn tanye kenape name blog ni boleh jadi double
biasalah bile amatur yang edit jadi macam tu 
sebab nak kosong kan blog title tu tak boleh so jadi lah macam tu macam yang korang nampak tu
layan je la ye
sape-sape tahu macam mane nak buat boleh ajar saya ye



6/18/2010

Saya Jumpe Dia Dah!!!!!

Assalamualaikum semua
selamat tengah hari
dah lunch ke???
ke tengah masak??? ade tak yang tak bangun tido lagi nih??
bangun2 ye dah tengah hari da ni
ape menu hari ni???
menu saya hari ni nasi ayam je..(buat sendiri tau tak main beli-beli nih)
tapi saya bukan lah nak cerita pasal nasi ayam ataupun resepi nasi ayam
ataupun pasal ape menu anda hari ni ^_^
dan blalalaalalaalalal......



Tapi saya nak story about my friend that i miss her so much!!!!
Nur syafiqka (betul ke eje name kamu ni ieka)
rindu sanagt dekat ieka dulu penah la contac dengan dia 
tapi saya ni dah memang ratu hilang handphone kan
so bila dah ilang dengan no hp kawan-kawan sekali lesap
dan sangat bijak sebab memang tak de buat backup langsung
dan lepas tu menagis dengan ade nada dan irama uihhhhh penat



saya memang nak jumpe sangat-sangat dengan ieka yela sejak saya
pindah sekolah masa tingkatan 3 dulu
memang tak pernah jumpe langsung
just contac melalui hp
dan yang paling klasik lah surat hehehehe (comelnye bile teringat)
dengan tibe2 je kamu lost contac memang tak tahu nak cari dia kat mane
(alasan je kan)




dan akhirnya saya dah jumpe dia!!!!!
dekat fb je
bukan depan mate pun
ok lah tu!!!!
ieka2 cepat la on fb windu fb bangat ni sama kamu
tak sabar nak mintak num hp
nak ajak jumpe
kejap pun tak pe
hehehe
rindu tahu tak!!!!



teringat mase zaman sekolah dulukan ieka kan
zaman-zaman nakal
masa duduk asrama
makan sama2,tido sama (bukan lesbian ok)
kena marah pun sama2
rindu2
nak celebrate birthday same2
ieka, mieda, pikah (sebab birthday kita orang same month)
rindu lah, rindu,rindu rinduuuuuuu
nanti jumpe macam story nk di story mori kan
tak habis satu hari nak cerite

ieka dah jumpe sekarang adalah misi mencari el fitri pulak
dah jumpe el nanti maka lengkap lah
kami!!!!
el owh el kat mane kamu ye
munculkan lah diri cepat!!!!
Ya Allah pertemukan lah kami Semua Amin.....

Kaki NoveL...

Assalamualaikum!!!!!!!!!!!
ade orang tak ni????
eh lupe ni kan rumah sendiri
cik mieda dah mule nak merepek ye
ok kalau sape2 yang sudi leh bace dan dengar repekan cik mieda nih
Hari ni hari Jumaatkan????
Penghulu segala hari...
Alhamdulillah masih diberi peluang untuk bernafas di bumi Allah ini....
hari jumaat ni macam bese lah 
rehat awal dan lame
ngeeeeee

suke-suke dan sangat suke
yang pompuan la paling suke sebab pe leh g shopping 
best2 kan2....
yang lelaki pun sepatutnya suke gak pe...
sebab leh jumpe kawan2 leh merapatkan silaturrahim
mase pegi sembahyang jumaat..kan2
dapat ilmu lagi dari khutbah jumaat
dapat pahala.....
Jumaat memang best kan2 kawan

Macam bese lah hari jumaat ni kan rehat lame
so kaki ni pun panjang jerk nak melangkah pegi jalan-jalan jauh skit
lagi-lagi adoiii office nih dekat jerk dengan sogo tuh
Jalan TAR lah
wahhhhhh makkkkkkk
memang leh bankrap tu
so nak tak nak hahaha kene lah pandai kawal Nafsu tu ye
kalau tak memang le membolehkan diri anda membazirkan duit dengan bangganya

tadi memang cadang nk pegi kedai buku pun
kalau kat jalan tar ni memang seronok kalau g minerva (betul ke ni?? taram je la)
sebab untuk novel melayu memang ade less 20%
tapi tadi jalan punye jalan kedai tutuplah
lupe pulak time tu sembayang jumaatkan
tapi satu kedai buku ni bukak  pustaka mukmin
mule-mule just nak tengok2 je
sebab igt kat sini tak de less untuk novel
hehehe
adelah!!!!!!!!!!!!!!!!!!
best2 (padahal dalam hati asal de lak nih abis duit aku)

Biasalah kalau masuk kedai buku memang leh meroyan
sebab saya memang ske sangat membaca
kalau nampak kedai buku memang akan singgah dan sure akan beli satu buku
tak kirah lah novel ke
buku ilmiah ke
motivation book ke
janji ade sesuatu yang boleh di baca dan mendapat manfaat

tadi memang meroyan abis la saya dengan kak dilla
sampai tak tahu buku mane satu nak beli
banyak sangat buku yang best
ade la pulak sorang makcik nik pun memang kaki novel dia
siap bagi tahu novel ni tak best lah yang ni best lah
tu salah satu keseronokan
sebab bila peminat novel berjumpe macam tu lah leh kongsi-kongsi pengalaman baca buku
tapi kadang macam tak leh pakai gak
hahaha
sebab ape???
ye lah mungkin jiwa dia tak sama dengan jiwa kita
dia kate novel tu tak best 
kita kate best

Tadi beli jugak dua novel 
1:  lily buat Najah ---Jemari seni publishing
2: Prince Charming ----- Fajar Pakeer

satu novel sedih yang akan menangis tahap banjir punye (sebab sebelum ni ade org bg thu heheheh)
satu lagi ala2 romantic la but relax yang boleh wat ketawe2

Nanti dah abis baca saya share wht my opinion k 
bye nak g bace buku ni dulu selamat malam semua!!!!






6/17/2010

Makan Bola Tido Bola


Assalamualaikum!!!!!!
Selamat tengah hari semua
buat ape tu?? tido lagi ke??
ihs2 kalau ade yang tido lagi tu bangun ye
jangan malas-malas
dah pukul berape ni ^_^

sekarang nikan macam yang semua tahu World Cup sedang berlangsung
memang kalau time naik Lrt ke naik bas ke
pegi kedai mamak ke (ni bukan setakat cakap siap de skrin besa gabak untk tgk world cup)
pegi makan kat mane2 lah
ha kat office la kat mane-mane je
semuanya bercakap pasal world cup (saya tengah cakap pasal world cup ke???)
Sampaikan dekat facebook tu
profile picture semuanya pic jersey team mane yag dia orang suke
post jangan cakap lah status semuanya pasal world cup
memang demam world cup betul sekarang nih
sampai ada lah sesetengah orang "Demam" lah
tak baik tau demam tipu2

Jiran sebelah jangan cakap
tengok bola memang excited sungguh
sampai tengah2 malam terjerit
adoiii jiran yang tersayang pelan2 skit ye jerit tuh
terkejut saya malam2
nasib lah saya tak de sakit jantung hehehe

Saya tak minat bola ke???
minat jugak tapi tak de lah addited sangat
sekadar suke-suke
kalau orang dah tengok layan je lah
ok kepada peminat2 bola sekalin
bola2 jugak jangan sampai tengok world cup
abaikan tugas anda yang sepatutnya ye...
P/S: lagi satu kan de macth yang tengah malam tu kan dalam kul 2 lah kdg2 pe kate korang bangun wat sembahyang tahajud skali hehehe
seronok dapat pahala pun dapat kan2




pimjam inchik googlenye

6/14/2010

Pengalaman je




Assalamualaikum!!!!!!
ape nak merapu ni ye???
jap-jap nak pikir dulu
ok dah datang pun idea nak merapu
sekarang nih kat office ni memang semua mode nak cuti je
mane taknye memang ramai yang tak de
anak-anak depa yang cuti sekolah
sekali dengan mak ayah depa pun cuti jugak
nasib la saya ade anak tekak je
kalau tak dah cuti jugak kot

saje je nak share dengan kawan-kawan
macam de oarng baca kan (hahahaha)
saya ni keje dekat temapt yang memang akan berurusan dengan orang awam lah
but more spesifik lagi denmgan orang2 veteran
yang dah pencen

sejak keje dekat sini macam-macam ragam orang boleh jumpe
macam-macam perasaan boleh wujud dalam diri kita
siap boleh tukar-tukar kalah sesumpah
sesumpah pun tak tukat kaler badan dia sekerap tu tau
punye la dasat
 kenape saya cakap macam tu???
contoh ye:
  • situasi  pertama : ade sorang hamba Allah ni "orang A" datang tanpa budi bahasa langsung terus nak terjah je, sure la kite dalam hati tu menahan sabar je, nak marah tak boleh. Tapi sedikit sebanyak perasaan marah tetap berbekas tinggal macam bekas tapak kasut jugak kan???
  • Situasi kedua: Orang B lak datang dengan muke sedih gaye sedih, dah tadi kita mode macam nak jadi gunung berapi tapi tak keluar-keluar lava tibe2 je kita jadi sejuk macam dekat kutub utara kutub selatan je, yela tengok muke orang datang dengan muke sedih, cerite lak cerita sedih memang lah dari mode macam gunung berapi nak meletup leh jadi sejuk jerk tibe-tibekan???
Masa mule-mule keje dulu rasa macam nak tercabut je nyawe kalau melalui situasi macam tu
tapi sekarang dah biasa dah
telinga ni dah kebal dah kene maki hamun
hati ni macam dah boleh sikit-sikit tahan sabar (hak3 sikit2 je ke??)
mata ni dah leh tahan dari kuar air mata dah
balik je keje semua bende tuh memang tinggal je kat office
tak yah la nak semak-semak nak bawak balik jugak

Tapi bende ni semua memang kiat tak de belajar dekat mane2 sekolah ke universiti ke kolej ke
tak de sebab bende ni semua kita belajar dalam setiap fasa kehidupan kita
Semua ni akan lebih mematangkan kita untuk menilai dan berfikir
bila buat sesuatu fikir dulu
kalau kita susah ada orang lagi susah dari kita(tibe-tibe je kan)
tak yah lah datang-datang nak mengamuk je terus
cube cakap elok-elok, semua orang ade masalah
masalah tak akan selesai kalau kita nak mengamuk je
cube cerita elok, orang pun bebesar hati nak tolong
dan lagi satu ape yang saya belajar dekat sini
ni memang tak boleh blah sangat
tolonglah pangkat tu bukan boleh bawak mati pun
tak yah nk belaaaagak!!!!!
Sampai nak gune-gune semua sampai anggap orang yang tak berpangkat ni
tak berguna tak de nilai dan sebagainye
dan dekat sini kami bukan suke2 nak buat peraturan
kalau boleh nak tolong je semua tapi apekan daya
sapelah saya ni kan nk mengubah peraturan kang masuk penjare lak
kalau nak ikut saya masuk penjara tak pe hahahah

ape-ape pun thanks la ye pakcik makcik sekalian sebab bagi saya pengalamn tu
sebab jadi kan saya ni penyabar skit ( heheheehe)

k dah habis mengarut...


byeeeeeeeee


Selamat penGantin Baru Kak Liza & HaniF!!!!


Assalamualaikum semua!!!!!!!!!!! biasalh cik mieda nih malaskan nak update awal-awal bukan ape busy sangat la (busy tido sebenarnye) but minggu nih memang busy busy berjalan.Sedikit penat la but i'am happy!!!!!!!!!!!!!

Sekarangkan musim cuti Sekolahkan??? secare tak langsung Musim Orang Kawin gak. Maklumlah Senang Buat cuTi SeKolah senang nak kerahkan Semua tenaga bala tentera yang ade dalam family Kita kan???betul tak2???So cuti sekolah boleh save budget ye secare tak langsung,Kenape??? sebab pegi kenduri kan tah yah masak save la tu (malas betul kan mieda ni

Semalam saya turut menghadiri jemputan kenduri kawin Kak liza kawan office tapi kenduri yang saya pegi masa hari sabtu tu bukan lah berlangsung di rumah kak liza, sebab rumah kak liza tu jauh dekat Terngganu so memang lah tak dapat menghadirkan diri. Jadi kami pegi sebelah suami kak liza hanif. Ni bukan kes tak tahu malu ye actually hanif ni pun sebelum ni keje kat office yang sama so kami kenal lah jugak (orang tak tanye pun tak kira nak bagi tahu jugak).

Chomei sangat kak liza!!!!!!!!!!!! suke2-suke la!!!! chantik la pengantin baru kan. suke je tengok senyum jerk (tak kan lah nak monyok pulak kan). Apa-apa pun Selamat Pengantin baru kak liza n hanif Semoga Kekal Hingga Ke SYurga InsyaAllah dan di kurniakan Zuriat yang soleh dan solehah amin!!!!! (cepat2 arr dapat baby eaaaa).layan la pic kat bawah ni ye...byeeee



chantik kan2????


Ibu mengandung pun nak jugak hehehe


Pengantin lame pun nk pose jugak ^_^


Pengantin baru bukan main lagi pose


saya ambik aura pengantin hahaha

6/11/2010

Alhamdulillah Rezeki Saya...Tapi

Alhamdulillah!!!!!!!! Syukur Kepada ALLAH, itu Lah mungkin sebaik-baik ungkapan yang mampu saya ucapkan apabila mengetahui keputusan temuduga SPA( Suruhanjaya Perkhidmatan Awam) untuk jawatan : JURUTEKNOLOGI MAKMAL PERUBATAN..saya sebenarnya tidak menyangka rezeki berpihak kepada saya. KENAPe???? sebab masa temuduga tu nampak sangat lah yang menemuduga tu macam nak main-mainkan saya..( kalau la dia bace mau dia cekik saya). Alhamdulillah setelah hampir sebulan lah jugak MAKAN X LaLu, TIDO TAK LENA, Semua Yang Di Buat SerBa TAk KEna Lah hahaahahaa ( MEnagalahkan Orang Yang BerCInTa Tau....Alhamdulillah Syukur Sangat-sangat..Terima kasih mak Ayah Sebab Doakan Saya, Teman Kan Saya Pegi Temuduga ari tu...Terima KAsih Pada Wan, mama, PaPA, Along, AnGah, Abag Long,InsyiRah, Ilhan..heheheeh Dan Semua Lah Sape Yang SentIaSa Doa KAn Saya...






SEDIH DALAM KEGEMBIRAAN????

Kenape??? sepatutnye dapat tahu result SPA tu mesti la saya gembirakan??? ermmm tu lah yang saya rasa sekarang sebab kawan-kawan saya dapat result yang mendukacitakan... saya sedih sebab saya rasa saya macam kejam je..kenape??? sebab saya post saya dapat SPA dekat facebook..Saya mintak Maaf pada Semua kawan-kawan saya.Saya Tak bermaksud nak Buat Kawan-kawan saya sedih. Saya betul-betul Mintak Maaf...saya Doakan semua kawan-kawan saya akan ada rezeki dekat tempat lain ye kawan2!!!!
InsyaAllah!!!!!...


6/10/2010

Pelik -Pelik Dan Amat Pelik?????

Assalamualaikum!!!!!!
hye-hye...
ape kaba anda semua ( macam ade orang je kan nak baca hak3)
kenape ye semalam lebih kurang pukul 8 lebih macam tu la (malam ye)
tak boleh nak open la blog nih
igtkan blog saya yang problem tak boleh bukak
tapi try bukak blog orang lain pun tak boleh
pelik + pelik + pelik = memelikkan !!!!!
dengan background jadi putih sesuci embun pagi kan..
TAK PAHAM LA KENAPE..
Tapi bila bukak dekat office ni ok je pulak
pelik lah...KENAPE YE?????
hARAP LAH baLik nanti semuanya dah ok...


ELMO Loves You!!! u Love Me??? hahahaha

6/08/2010

Busy Ke Cik Mieda????

Assalamualaikum Semua!!!!!! kenapa lah saya ni malas bebenor nak up date kat blog nih. kalau time rajin tu bukan main lagi banyak je pastu ha!! blog ni akan tersadai tanpa entry hahahaha!!! best kan2 . Owh Ok back to da topic..ari memang sangat busy tapi sempat lagi nak tulis entry nih (memang la bukan pekerja contoh jgn tiru tau hak3) waaa hari sangat busy sebab kak dilla tak datang hehehe ( tak de kene mengena pun) waaaa banyak nye surat nak kena siapkan macam dah boleh timbun-timbun wat gunung dah ni!!!!!!!

Hari pulak pagi-pagi lagi dah berduyun-duyun pesara call. Semuanya nak tanye bile nak dapat cek, hahahaha x dapat la den nak nolong pakcik hehehe bukan saya yang cetak cek hehehe sorry ye. Hari nimenag busy gile!! gile pun tak busy macam ni. Busy bukan ape busy nak menjawab soalan orang yang call. busy nak berhadapan dengan orang-orang yang kurang kesabaran (kire dia punye kesabaran tu ade lagi lah).




pastu ari ni bosan gler!!! kat ofice ni mentang-mentaglah cuti sekolah, Bukan budak-budak sekolah je yang cuti tapi dengan mak-mak dan bapak-bapak budak pun cuti jugak.. waaaa best nye kan nak cuti jugak adoiii!!! tak pe2 mengenangkan tengah menghitung waktu je nak tinggalkan ofice ni hehehe so Sabar sikit ye mieda.


Tapi memang ofice ni tengah sunyi lah waaa korang balik la cepat sunyi lah!!!

Ok2 bye hehehe saya nak pegi menyambung wat keje dulu. hehehe bye2

6/07/2010

LaGenda Budak Setan Lagi...



Pemenang2 contest LBS



Assalamualaikum Semua!!!!!!!! dah lame tak update (macam la sebelum ni rajin nak update kan) huhu dan wah macam la ade orang yang bacakan. Takpe-takpe tak de orang baca hahaaha baca la sendiri ^_^. Bukan nye tak on9, on9 je dan bukan jugak sebab internet macam siput sangat pun (walaupun memang kadang-kadang macam siput sedut, dan siput pun tak macam tu tau) tapi masalh jiwa kacau hehehe sebab mode untuk minggu lepas asyik touching2 jerk..jangan tanye sebab ape sebab saya pun tak tahu (parah betul diri sendiri pun tak tahu).


Kalau ade orang bace la ye entry sebelum ni yang saya menang Free tiket for readcarpet Lagenda Budak Setan hehehe kan saya ade masalh jiwa kacau nak pegi ke tak kan??? hehehe korang rasa saya pegi ke @ tak??? saya pegi!!!!!!!!!!!!!!!! ok ni mule2 nk citer pasal readcarpet tu lah dulu, mesti ade oarang cakap asal lah budak ni jakun sangat ke??? alah setakat readcarpet tu wat pe kn??? ok sebenarnye bile orang tanye saya kenape nak pegi sangat??? nak tengok artis ke??? ok saya bukan lah nak pegi atas sebab2 tersebut saya teringin sangat nak pegi sebab saya nak tengok Novel kesukaan saya difilem kan dan hahah saya tengok sebelum orang lain tengok ok..boleh ke alsan macam ni??? kesian betul mida ni tau.


Ok dah2 close lah topik pasal readcarpet tu. Semalam saya pegi tengok lagi sekali Lagenda Budak Setan sebab huhu masa readcarpet tu terpakse balik awl mengenangkan takut nak jalan ke LRT..so semalam saya pegi tengok dengan kak yati , fafa dan adib dekat Wangsa Walk. nasib la ade tiket lagi coz LBS punye tiket siap de kaunter express lagi. Punye lah ramai orang tengokkan.








Bagi saya yang ramai-ramai tengok ni merupakan orang-orang yang pernah membaca buku Lgenda Budak Setan ni. walaupun tak dinafikan jugak ade yang tak pernah bace pun. malah ade yang tak kenal pun penulis novel ni Ahadiat Akashah.


Bagi yang pernah baca novel ni mesti boleh agak setiap urutan jalan ceritanya. Dan mungkin jugak yang terlalu meletakkan harapn yang besar terhadap plot2 yang ade`dalam cerite ni. Ate buku tobal benor mesti lah x leh nak termuatkan semuanya dalam filem tu hehehe.












PANDANGAN SAYA TENTANG LAGENDA BUDAK SETAN.


Saya merupakan Pembaca novel ini.Malah saya dah boleh agak kalau dah di filemkan huhu
surenye tak leh menandingi novel, Novel tetap best!!!!!!!!!!!!!!. hahah kenape??? memang ade plot2 yang sedih tapi hahah saya sikit pun tak mengalirkan air mata macam mane saya baca novel (gile keras hatikan) perjalanan cerita yang macam ala-ala sinopsis jekan huhuhu.
Menariknya Lagenda Budak Setan ni memanglah tentang agungnya cinta Kasyah terhadap Ayu tapi yang menjadikan novel ni best mase zaman sekolah. hoho dan zaman sekolah waaa tak de ok dalam citer ni??? ok fine sebab nak jimatkan so terus zaman universiti. hoh!! ape kes zaman sekolah nye citer masuk dalam zaman universiti?? lagi satu kate belajar dekat U??? tapi panggil Pensyarah "CIKGU'???? hahahahaah. Siap mase lect masuk cakap selamat pagi cikgu??? erkkk. 




Tapi watak que yang bawak watak azmi hahaha ala-ala la jugak saya punya imaginasi huhu 
bagus2 tahniah Que Haidar sebab dapat bawak watak tu dengan baik sekali. Walaupun cite ni macam spoil jerk huhu tapi lagu tema dia memanbest giler!!!!!!!! suke sangat2.


Bagi saya keseluruhan cerita ni ok lah jugak hahaha cerita ni hebat bukan sebab lakonlayarnya saya rasa, bagi saya ianya hebat sebab betapa kreatifnya Ahadiat Akashah menulis Novel ini dengan baik sekali ^_^.