7/24/2010

Hospital Seri Manjung

Salam Selamat Pagi Semua!!! (erkk macam de orang bace kan blog nih lantaklah suke ati lah nak tulis pe pun)
ok tajuk entry je macam tu bukan nye saya masuk Hospital Kat situ pun... kalau lah ade orang baca kan sebelum ni saya ade tulis entry yang saya dapat SPA blabalbla and kene lapor diri dekat Ipoh... ngeeeeeeeee owh dan akhirnya saya dapat Hospital Seri Manjung!!!!!!! tak terjangkau dek fikiran pun nak dapat sana bajet ipoh la kan sebab mane tahu huhuhu dia nak bagi ipoh ke..idok nye nak bagi teman dekat ipoh (wah da pandai cakap perak dah ) masa hari nak lapor diri tu memang sangat cuak sebab rasa macam nanti mesti saya sorang-sorang jerk takde kawan waaa sedihnya..sekali masa sampai je dekat Jabatan Kesihatan Negeri (JKN) wah masuk je bilik menunggu tu...kenape lah kebanyakkan makhluk ni macam kenal je???? meamng ramai gler kawan-kawan yang dikenali ape tidak nye hampir kesemuanya ex student PTPL.. ^_^.

Lama jugak tunggu nak tahu kita ni kene campak dekat mane lah kat dalam negeri Perak ni kan..masa tuh mula la doa-doa jangan lah kene campak dekat grik kan (konon sesangat masa interview saya rela kene campak dekat mane pun saya tak kisah yang lagi tak boleh bla siap cakap SAYA SEDIA BEKHIDMAT walau dimana pun) hehehe biasa lah tu kan tapi bila time dah dapat semua berdoa gabai tak nak jauh-jauh.....

saya dapat Hospital Seri Manjung dengan 2 orang budak india n sorang china...macam nak nangis gak bukan nye tak boleh nak kawan dengan dia orang ok je..but entah mesti nak ade jugak kawan sesame muslim nih...hehehe
but syukur sangat-sangat sebab tibe-tibe je sehari selepas repot duty tu ade lagi sorang rupenye malay gurl wahh happy sangat...

Dekat manjung ni nak cari rumah sewe sangat susah ye...rase nak belasah je org ade orang tu cakap senag je nak cari tak susah..cakap senag la kita orang yang nak cari ni susah tau!!!!!
Alhamdulillah kalau dah rezeki tu kan....tak sengaje sebenarnye terserempak dengan sorang akak nih dia offer duk serumah dengan dia...so sekarang saya stay dengan akak yang baik hati ni...
Rumah sewe dekat je dengan hospital tak jauh pun boleh jalan kaki je..

Kerja dekat lab ni seronok sebab bende tu kita minat...
tapi buat permulaan saya dapat lab biochem usih gle tak gne skill semua mesin jerk...
jenuh nak mengingat Qc bagai macam ne nak gune mesin tu...
tapi kalau dah hati asyik duk merindui bakteria  jerk huhu memang rajin lah nak memanjangkan kaki ke lab mikrob kalau de free time..tapi tak leh selalu coz nanti kene fire dengan bos...

Perhatian tibe-tibe kan RAYA TAK BOLEH CUTI YE!!!!!!!!!! redho je la kan budak baru so pasrah je lah tak boleh cuti raye...dah besar rope nye saya ni ye macam tak caye je dah keje pun...dan ini bukannye cobaan tapi kenyataan hidup !!!!!!!!!!!

Sekarng ni entry ni di update dari rumah encik Suhaimi heheh (ayah saya lah) kalau dekat majung tu memang tak boleh on9 sebab bukan tak de coverage ke ape tapi saya yang tak bawak laptop lagi....
maybe next mont...tengah pening nak pakai strymax (betul ke eje ni??) ke celcom berukband hehehe(bak kate fafa kan) dekat sini line celcom je yang betul2 ok yang lain hampeh sikit-skit emergency call...lemah betol..

Ape lagi nak tulis later2 lah ye update lepas dah boleh bawak laptop siap lah huhuhu akan di update tiap-tipa hari tau....(poyos sesangat lah)...ok byee bile lah leh update pulak ni huhu tunggu je la kalau de orang bace lah kan....bye Salam