6/26/2010

kUPu-KuPu Wedding day


Assalamualaikkum!!!! , best nye pagi-pagi dekat kampung ni, dengar bunyi kicauan burung, unggas-unggas (ape bende unggas-unggas tu tara tau hik3), udara pun segar jer bau pokok-pokok, rumput-rumput seronok kalau kat bandar jangan mimpi lah nak rase semua nih melainkan korang tinggal kat hutan!!!!
lagi satu huuuu pagi-pagi sejuk je best nye nak bangun pun malas je tapi hey!!!! jangan mimpi k!!! cik mieda.

Kenapa la saya ni suke melalut dulu hik3 ( memang suke nak buat macam mane kalau nak bace, bace kalau tak nak bye2!!!). Selain balik nak makan durian kita orang balik kampung pun sebab ade kenduri kawin. kenape tajuk entry tuh "KuPu- KuPu wdding day" coz ade dua sepupu yg kawin majlis yang berlainan dan ermmm sepupu yang berlainan kot??? ( hehehehe jgn pening sbb satu kuzen sblh mak nye ayah , satu lagi kuzen sebelah mak nye mak ) korang tak paham??? tak yah paham la sbb saya pun tak paham.

Nasib lah dua-dua kenduri tuh dekat-dekat jerk, lebih kurang dalam satu pekan lah. Fisrt pegi kenduri kuzen sebelah mak nye ayah, ni best sangat dah la kad kawin tak bawak ye main redah jerk berdasarkan taman rumah tu. Memang giler!!!! sebab hohoho sikit punya banyak lah taman dekat situ kalau ade plan nak pegi pun boleh sesat ape tah lagi kalau tak ye!!! cube korang bayangkan ( dah2 jangan bayang lame2). Tapi Ayahkan memang hebat lah bab2 nak cari jalan nih ( walaupun sememang nye hampeh  ampun ayah!! hik3) jumpe la jugak.

Suke lah sebab lauk pauk yang terhindang dan disajikan korang tahu!!! masakan kampung!!! suke-suke kalau kat kl nih bosan wehhh lauk same jerk!!! kalau same sedap tak pe tapi tak semenggah (tak bersyukur langsung cik mieda nih org dekat palestin tuh tak makan wehh!!!), memang sodpa lah ni kalau mak mertua lalu pun tak perasan nih ^_6. 

Tak lama sangat dekat sini sbb nak pegi kenduri lagi satu, ni lepas makan je cabot. Penganti pun baru sampai tak sempat lah nak menyenap pic, lagi pun hahaha name je sepupu i tak kenal huhuhu.


mak + Mak2 sedare mare
Wedding Ke2

Yang ni pun sesat jugak padahal ayah dah pegi malam sebelumnya. ayah gune alasan klasik bangat!!!! saje nak bawak hampa jalan-jalan makan angin!!!! ( cakap je la lupe dush3!!!). Nasib jumpe kalau tak jumpe memang makan angin ye. Yang ni datang je terus duduk dekat meja yang di khaskan untuk sedare supupu sepapat. Tapi tak makan sebab dah kenyang walaupun ayam golek tu begitu menyelerakan....erkk tak lalu dah kome nak makan weh. 
 Meje Khas Ok !!!

kalau kuzen yang nih ermmm tak de lah rapat sebab kire macam dua pupu je, tapi boleh la sebab kalau kenduri kendare selalu jugak jumpe. Tapi memang salute abis dengan family mak beah wan ni, event dia orang sepupu je tapi memang rapat giler!!! sebab tu lah dua pupu @ kupu-kupu hak3 ( saya yang bagi gelaran tuh motif???) tapi still kenal kire kalau jumpe tepi jalan tuh kenal la (kenal je tegur belum tahu ye).

SuSah Nak Ambik Gamba Depe ni

Masa kenduri ni la jumpe sedare x mare semua mula lah gossip hangat macam-macam cerite, masa ni jugak lah nak tayang marka-marka kunun lah bakal-bakal suri rumah tangga. Balik lambat jugak dah nak dekat pukul 4 ptg baru balik, penat jangan cakap lah (macam la saya yang bawak kereta) penat duduk, makan, bergossip, aih macam-macam lah.


satu je pic dgn pengantin

Sebab tu balik dah malas nak update ditambah dengan flu yang baru je datang menjenguk!!! Ni lah sebab makan durian banyak sangat!!!!. Selamat PengantIn Baru Kepada Pengantin Baru!!! SeMoga Kekal Hingga Ke SyurGa. Amin..