5/30/2010

saya akan gila!!!!!

owh saya akan gila kalau macam ni...
kenape???
sebab hahahaha saya berbelah bagi nak pegi ke tak..
kenape2??? seat tu just untuksorang je???
bagi la dua ( tak bersyukur langsung)...
aaaaa..
dah satu ni...
agak keberatan nak pegi..
walaupun hati ni tergedik-gedik nak pegi...
Nak pegi sangat-sangat ok!!!!!

Sekarang ni jangan cakap pasal Lagenda Budak Setan..
waaa jadi sangat Tension!!!!!!
rasa nak hempuk2 je...
macam mane ni???

ok masalah nye sekarang...
adalah hahahaha...
boleh je nak pegi...
da problems is:

  • event start pkl 8.30 malam so sure punya habis lambat kan???

  • ok nk pegi jalan paling senang naik STAR samapi Hang Tuah then naik Monorail sampai Bukit Bintang

  • Dari Monorail Bukit Bintang Kene Menapak Gi Pavillion??? hahaha memang sangat lah SANGAT SCARY!!!
  • lagi2 ermmm banayk nye la halangan  x suke!!!!
  • ade yang saya akan jadi gila selagi bende ni tak berakhir ok!!


kalau dah rezekikan..huhuhu!!!!!!!!

ok ni memang giler ok!!!!!!!
ok mule2 memang sangat-sangat tak berharap...
sebab hahaha macam la kan saya pandai wat ayat jiwang-jiwang nih hohoho....
ok hahah ni story nye...
dekat fesbuk..
kalau korang ambik tahu la pasal bende nikan...
ade contest tulis ayat-ayat jiwang berdasarkan..
lagu tema filem "LAGENDA BUDAK SETAN"
bila cinta hahahahah...

percaye atau tidak hahahah
saya dapat tiket tu!!!!!!!!!!!!!!
aaaaaaaaaaaaa
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ok i'am crazy right now!!!!!!!

ape la mida nih Alhamdulillah!!!!!!!
hahaah tapi waaaaaaaa
seat tu untuk sorang je ok...
so saya kene menapak sorang-sorang kat pavillion tu?????
macam lah ayah bagi kan????
hahahahah
dah jadi bad news lakkan...
tahu tak what i wish right now???
hahahahah
ayah bagi la saya tengok
ayah tunggu kat luar wayang pun x pe..
saya sanggup 
hohohohohoho...
hope sangat dapat pegi esok nak pegi!!!!!!!!!



hahahah suke2!!!!!!!!

Dia Wan Saya


Masa saya kecik-kecik dolu
saya macam dah tahu
saya tak pernah panggil dia mak..
tapi saya panggil dia Wan..
dia garang..
tegas...
tapi sebab saya nakal saya tak pernah takot (hehehe jahat nye)
Tapi saya sangat sayang dia..
dan saya tahu dia pun sayang saya..

Dia guru pertama saya..
saya membesar di hadapan mata dia..
kerana dia nak jaga sendiri cucu-cucu perempuan dia...
tapi menjaga saya mungkin yang paling malang dalam hidup dia
sebab saya kan nakal hahahaha
tapi dia tak pernah mengeluh
sebab dia sangat sayangkan saya....

Dia jaga saya dengan penuh kasih sayang..
cuba penuhi setiap apa yang saya mahu..
pujuk saya setiap kali saya menagis bila mak dan ayah saya terpaksa balik untuk bekerja...
kadang-kadang saya benci dia..
saya cakap dia cube pisahkan saya dengan mak dan ayah...
tapi bila semakin matang saya tahu...
dia nak ringan kan beban mak dan ayah...
dia nak tengok sendiri cucu-cucu permpuan dia membesar...

Dia ajar saya mengaji Al-Qur'an..
Alhamdulillah saya qhatam Al-Qur'an masa umur saya 9 Tahun..
terima kasih!!!!!!
Dia tak pandai ilmu duniawi..
tapi dia banyak ajar saya ilmu akhirat...
Alhamdulillah saya amalkan sampai sekarang...


bila saya nak masuk darjah satu saya dah tak tinggal dengan dia..
saya selalu sedih..
sebab saya rindu dia...
tapi dia selalu pesan..
saya kena belajar...
mesti jadi orang berguna... 
saya ingat tu!!!!!!


Hari ini setelah 22 tahun saya telah dewasa..
tapi saya masih orang yang sama..
masih suka bertekak dengan dia...
masih suka buat dia menagis kerana kenakalan saya...

Tapi dia masih tidak berubah..
masih orang yang sama..
dengan kasih sayang yang semakin bertambah...
buat saya...

hari ini..
dia semakin uzur...
semakin dimamah usia...
hanya menunggu panggilan Illahi mungkin...
malah ketika entry ini di tulis..
dia masih berada di wad..
buat kesekian kali nya untuk tahun ini...

hari ini saya pula yang menangis...
mengenang kan dia...
saya nak berada disamping dia..
sebagai mana dia berada disamping saya..
ketika saya sakit....

saya rindukan dia..
sangat-sangat rindukan dia...
kerana Dia WAN saya...

Pada ketika dan saat ini saya berdoa..
agar Allah Mempermudah kan jalan...
yang bakal dia lalui...

Terima kasih kerana membesarkan saya...
semoga wan cepat sembuh...
IDA sayang wan...



Saya dan Wan

5/28/2010

LaGenDa Budak Setan!!!!!!


tengkiew : incik google



Assalamualaikum semua!!!!!! hehehehe, nampak kan tajuk entry ni kan??? sekarang ni kalau jumpe kawan je atau sape-sape je mesti dok becerite tentang Filem Yang Di Adaptasi dari novel "Lagenda Budak Setan" by Ahadiat Akashah. Novel ni saya baca masa tu baru lah umur 14 tahun, lama sangat-sangat dah tapi saya masih ingat jalan cerita Novel tu. Hahahah ye la siap berjurai-jurai air mata tu baca novel tu huk3. Sekarang nih Filem Yang Di adaptasi dari novel tersebut akan ditayangkan di pawagam bermula 3 Jun 2010 nanti. owh !!!!!!! i can't wait!!!!!!




Ini Novel Nye



Novel ni sangat tebal walaupun tebal tapi saya dapat menghabiskan novel ni dalam masa 3 hari!!! selam 3 hari tu lah jadi ornag yang tak berape nak betul sangat sebab hahahaha kalau dah bace novel nih mesti menghayati punye lah, orang ketawa kite pulak boleh menangis berjurai-jurai air mata hahaha, orang tak ketawa kite ketawa.

Tak sabar nk tengok filem ni, nak tegok macam mane la ropenye ye kalau dah jadi filem nih (ayat ape ni??) yela kalau kite bace novel ni kita ade imiginasi sendiri hahahaha kalau pasal kasyah tuh, Farid Kamil kan pegang watak dia hahahahah lari!!!!!!! sebab say bayangkan kasyah tu jauh lebih ensem huhuhu...

tak sabar jugak nak tengok cerite ni mula dari awl novel ni ke yang diadaptais?? tapi for sure la tak semua yang ade dalam novel tuh masuk kan??? senang citer tak sabar lah nak tengok filem nih..but for me novel tetap best dari filem ^-^.

p/S: ost umtuk cerite nih best la..i like!!!!!!


5/24/2010

Pagi-Pagi

Selamat Pagi!!!!!!!
erkkk rasa macam hambar je pagi nih
rasa malas je nak pegi keje
malas nak jumpe makhluk-makhluk jebon kat office tu
kuih talam banyak sangat la kat office tu
Ya Allah bila lah nak tahu result SPA nih leh siap tangguh-tangguh lagi tu
ermmmm tak pe-pe sabar-sabar
walaupun sebenarnye kesabaran tu rasa nye dah kemane tah hilang
kalau orang dah buta hati tu kita buat salah dia nampak
tapi kalau anak buah dia yang dia suke
wahh!!!!!!!!!
bukan main lagi wat salah menggunung pun tak tak nampak
memang bute !!!!!!! betul
Kenape saya mesti ada disini???????



tq : incik google

Walau Sesaat




Ini bukan lah tajuk lagu atau sebagainya, ini adalah apa yang saya rasa sekarang, kalau boleh dan diberi pilihan saya walau sesaat pun saya tak nak lagi berada disitu, saya tak kisah kalau kene marah atau kene tegur kalau itu memang salah saya, tapi saya tak boleh kalau ada orang lain yang jadi "Lauk Tambah", "Talma Dua Muke" memang tak boleh nak hidup dengan orang-orang macam tu. Tapi itulah realiti yang harus saya hadapi hari-hari. Moga Kesabaran saya ini akan membuahkan Kebahagian yang Terindah InsyaAllah...Amin


Harap sangat mas cepat berlalu sebab walau sesaat pun memnag dah tak sanggup lagi..

5/21/2010

Balik Lambat Lagi...

Ari ni saya balik lambat lagi, sejak boleh buat OT nih memang agak kerap saya balik lambat. Tapi bila balik lambat sampai rumah pun sure la lambat kan. Memang kalau dah sampai tu sangat la penat badan nih. Balik-balik memang nak terus pengsan jer, tv pun dah jarang sangat-sangat tengok, balik mandi, kalau lapar makan, solat lepas tuh kalau ade sikit kerajinan baru on9 kalau tak memang la pengsan terus katil dengan bantal tu macam memanggil-manggil je...waaaa memang penat sangat-sangat.






Sedap nye lah TidO ( ^_^)

5/19/2010

Aku Ke Yang Emo Lebih???





Haaa!!!!!!!!!!!
kenape tajuk entry ni macam ni???
hehehehe 
tersebut lah al-Kisah..sang kancil dan buaye...
huk2...
salah-salah bukan-bukan...
itu tak de kene mengene dengan entry kali ni ye...

Kisah Ni berlaku pagi tadi...
pagi tadi saya nakl top up lah pass bulanan saya punye kenderaan (wah dasat nih ) hak3..
pastu de lah makcik yang jage tuh cakap :
mak cik : "dik card ni x leh gne, kene bli card baru nanti x leh detect"
saya jawab: "sejak bile x leh??"
mak cik :" bulan 5 ni lah"
saya: " eh minggu lps leh je"
makcik: "minggu lps tu bulan 4 dik"
saya: " bulan 5 la mak cik"
mak cik: " tapi mmg kene bli yang baru jugak"
saya : " ok lah" (sebab nak cepat kan beli jelah...


Sementara tunggu ulat gonggok tu dtg hehehehe
call ayah saya, sebab nak suruh ayah tanya dekat kawan ayah yang keje jaga hal-hal beli tiket tuh...
skali pakcik tu cakap boleh gune yang lame punye tak yah bli baru..
dan saya pulak kesengalan...
sebab tak ambik nama makcik tu...
sebab bila call kaunter semua tak ngaku...
ok makcik esok kita jumpe ye..
tak esok pun tak pe...
ampang ni tak besar pun TUNGGU!!!!!!!!!

p/s : bukan bekira walau sepuluh ringgit pun tapi duit tu...nak tipu pulak cakap yang lama tak valid dah ^_^ adoii lain kali pikir dulu sebelum menipu ye mak cik..




credit : incik google

5/18/2010

Tension!!!!!!!!!!

Hahahahaha...
kenape lah tension gle minggu nih???
banyaknye la keje kan...
yang keje banyak tu tak pe...
sebab dah memang tanggungjawab...
tapi waaaaaaaa!!!!!!!!...
Ni tension dengan orang nih...
memang agak bermasalah skit...
memang kite sedang berurusan dengan "manusia dan bukannya malaikat"...
tapi orang itu tolong lah paham ye...
awak tu keje kat office dan buat la cara yang awk tu keje office...
bukan macam keje kedai basikal...
takkan lah asyik gune alasan yang sama je bile wat salah "alah baru belajar lah"....
pastu nak menipu pulak tu...dah hilang kan barang tu ngaku je lah...
bukan nye orang nak marah...adoi!!!!!
Tolong lah semua orang kat sini memang tak tahu dah nak campak awk tu kat bahagian mane tau...
kalau nak keje senang duk rumah je ye...
Kesabaran orang tu ade batas nye....Setakat nih leh la kami-kami ni bersabar lagi..
esok-esok tu belum tentu kot...tolong la ye awak tu...Eeeeeeeee

Aku Bukan Lah Apa-Apa....





Sesungguhnya aku bukanlah apa-apa
Kecuali apa yang telah Dia rahmatkan
Sesungguhnya aku tidak mengetahui apa-apa
Kecuali yang apa yang telah Dia beritahukan
Sesungguhnya aku tidak memiliki apa-apa
Kecuali apa yang telah Dia berikan
Hartaku, ragaku, ilmuku bahkan nyawaku
adalah milik dan pemberianNya
tanpa semuanya itu nescaya aku hanyalah,,,
aku hanya,,,
aku tak layak disebut hanya,
aku bukanlah apa-apa
bahkan bukanlah setitik debu di alam semesta yang luas.



Renungkanlah,,,menangis,,,
dan bersyukurlah,,,,,,,,
Renungkalah keranaNya,,,
Menangislah kerana sesungguhnya kamu bukanlah apa-apa
Menangislah kerana kamu tidak bererti apa-apa tanpaNya
dan bersyukurlah,,,,
Bersyukurlah kerana kamulah yang dikehendakiNya
Bersyukurlah kerana tanpa kehendak-Nya kamu takkan pernah ada
Menjadikan bumi in seperti di dalam syurga
Jika saat ini kamu sakit,,,
bersyukurlah,,,





Kerana dahulu Allah telah mengizinkanku menikmati sehat
Jika saat ini kamu miskin
bersyukurlah,,,
kerana dahulu Allah telah memanjakanmu dengan kekayaan
Jika saat ini kamu susah
bersyukurlah
kerana dahulu Allah telah membahagiakanmu dengan kemudaan
Bersyukurlah selalu akan kehadiran hari ini
Bersyukurlah selalu akan keindahan masa lalu
Dan berharaplah hanya kepada-Nya akan kebahagiaan yang akan datang kepadamu








Bersyukurlah selalu,,,selalu di setiap waktu akan segala nikmatnya,,,,
nescaya syukurmu takkan pernah dapat menghitung nikmat dan rahmatNya
Kerana ibadah lima ratus tahun tanpa henti pun hanya dapat menebus nikmat mata
Dan bersyukurlah selalu kerana kamu telah dikehendaki-Nya
diberi-Nya hidup, diizinkan untuk menikmati hidup kerana-Nya
dan amat disayangi dan dikasihi-Nya
Bersyukurlah kerana pada hakikatnya





Kamu Bukanlah apa-apa!!!

Aku Bukanlah apa-apa!!!

TeriMa Kasih Cikgu....




Assalamualaikum...Rasa nya masih belum terlambat saya nak wish "SELAMAT HARI GURU"
Guru, sesiapa sahaja yang memberikan didikan, tunjuk ajar secara langsung atau tidak langsung adalah guru
cuma yang bezanya guru di sekolah mempunyai gelaran yang lebih spesfik iaitu "CIKGU". Tugas mendidik anak bangsa bukan lah senang adakalnya mereka di marahi, dihina dan di caci. Tapi mulia nya tugas mereka, malah terus menggalas tugas mereka. Tahniah buat insan-insan bergelar guru ini.
TERIMA KASIH...yang tak terhingga buat semua guru yang pernah mendidik diri ini...
"TERIMA KASIH CIKGU"


5/16/2010

Laksa joHor...

Assalamualaikum..^_^
Semalam 15 Mei 2010, saya telah merajinkan diri mencuba bakat diri hahahaha ade ke???
dah lame sebenarnye nak try buat laksa johor nih..
tapi semalam baru berkesempatan mencuba...
So ini lah resepi yang telah saya cuba..resepi ni hasil gabungan resepi "CIK TIPAH" dan resepi dari kawan saya....mari-mari tengok hehehee






laksa johor ^_^


Bahan-bahan:

  • Ikan Kembung 20 ek0r ( ikut suke nak gune berapae ekor,ade jugak orang gune ikan tenggiri @ikan parang ikut selere anda ye ^-^).
  • udang basah 20 ekor (ade jugak orang x gune udang basah)
  • udang kering ( agak-agak je)
  • udang gagau ( de jugak orang x letak ni)
  • halia,lengkuas ( ni pun saya ikut suke hati ^_^)
  • bawang merah- 5 biji
  • bawang putih- 3 biji
  • Serai-3 batang
  • Kerisik ( ni pun saya masukkan suke hati mcam lagi bnyk lagi sedap tapi jgn over ye heheheeh)
  • Santan (1 biji Kelapa) gune santan kotak pun boleh
  • Spaghethi
  • daun kesum
  • tauge
  • timun
  • daun selasih
  • cili api + belacan (buat sambal belacan nyum2)
  • Limau Kasturi
  • asam keping
  • kari ikan ( saya masukkan lima sudu)


Cara-cara Menyediakan:
  • rebus ikan dengan asam keping + blend isi iakn bila siap direbus ( blend tanpa asm keping ye hehehe).
  • blend jugak udang yang direbus + udang kering+ udang gagau.
  • blend bawang merah + bawang putih + halia+lengkuas +serai
  • panaskan minyak untuk menumis + masukkan bawang merah dan bawang putih sehingga naik bau
  • masukkan rempah kari + santan cair (rempah kari tu campurkan dengan air dulu ye)
  • masukkan halia + lengkuas.
  • tunggu sehingga mendidih.
  • masukkan isi ikan yang telah di blend (tunggu sehingga mendidih.
  • masukan udang basah+udang kering+udang gagau.
  • masukkan serai +santan pekat (kacau sehingga mendidih)
  • masukkan garam secukup rasa + masukkan kerisik.
  • kacau rata sehinggag mendidih.
  • siap untuk dihidang kan heheheh.
makan bersama sambal belacan sodap !!!!!!!!! heheheh Selamat Mencuba huhuhu...


pembantu saya hehehe


5/10/2010

SepEtang Di TaSik TiTiwAnGsa...



Love Them So Much!!!!!




Assalamualaikum...^_^
Semalam 9/05/2010 Along (kakak saya) plan pegi bawak anak buah saya yang Comei-comei tu pegi main-main kat playground Taman Tasik TiTiwangsa...hahahaa bukan InsyiRha je yg Excited Mok de dia yang terlebih Excited,yela dah ame tu tak pegi sane..last sekali ehhh lame sangat dah la...rasanya entah hahaah tak ingat pun...




Kami pegi berlima,Saya, Along ,Angah, Insyirah Dan Ilhan, pegi punye lah awal keluar dari rumah pukul 3 petang hak3 giler awal...tapi sampai pun dah nka dekat pukul 4 petang kire ok lah tu..

Mula-mula sampai tengok tempat mainan kanak-kanak (palayground) waaaaaaaaaa baru lah ermmm taman ni pun dah banayk berubah baru semuannya...cantik-cantik tapi kecantikan tu tercemar sebab ada pemandangan yang tak berape nak indah untuk dipandang..actually bukan tak berapa indah tapi memang tak indah pun!!!!!!!!!!
Taman ni untuk beriadah ye! bukan untuk buat drama free iewwwwwwwww!!! ( semoga kita semua terhindar dari melakukan perkara sedemikian).




IlHan Excited Nak MAin

Sampai-sampai je Insyirah lah yang paling Excited nak main..hoho ape lagi lari sana, lari sini..seronok habis ye la banya sangat bende yang boleh di main...tapak plyground yang baru nih ermmm banyak peringkat..macam pelbagai mengikut peringkat umur.




InSyiRah



IlHan



Ilhan pun seronok nak main-main lagi la seronok dapat jalan puas-puas. baru lah bape minit main Insyirah dah mintak nak Aiskrim...hehehe semua orang dah haus sebenarnye..ape lagi sah-sah la bnayk orang menjualkan huhu sedapnye makan aiskrim Insyirah la paling seronok sebab hasrat dia nak makan aiskrim tercapai!!!!!!!!!
And Thanks to Mak NGah sbb belanje kite orang Ais Krim ye Mak ngah!!!!!!!.







opsss lupe pulak tengah syok-syok main ade la satu family ni dengan anak dia orang wah!!!!!!! dia  anak di ackar muke Ilhan sian Ilhan..nagis terus...terus bad mood...



Ala omei-omei ^_^


Kami jalan-jalan pusing-pusing satu taman tasik..kami berhenti Solat Asar sekejap dan patah balik ke PLayground Insyirah pun ape lagi main balik tapi masa ni orang dah ramai tak sama macam kami sampai tadi kurang sikit orang...Lebih kurang pukul 6.00 petang Abg Long (ABg ipa saya) datang ambik kami...








Sampai je rumah semua penat..hoho dua orang puteri tu ape lagi pengsan kepenatan seronok sangat main kan..hoho lain kali kita pegi lagi ye..^-^







Antara Aksi-aksi menarik InsyIrah & Ilhan...


mUke gumrira dapat Makan AisKRim



Saya Tak nak Aiskrim Ni...


Saya Nak Yang Ni hehehe



Da PenAt Da...


SeroNoknye Dapat Aiskrim Dua..




Pose Lepas Muke Kene Cakar



Credit to MakNgah For This Picture



CHomel..:-)

5/08/2010

Owh So Excited!!!!!!!!!!

Kenape saya sangat EXCITED??????? huhu memang la nampak macam ketinggalan zaman.Tapi Sekurang-kurangnya aha tak de lah nak jadi "Bodoh SomBoNg" tak tahu buat care tak tahu ye huhuhu...




Ini Yang Saya Maksud kan hehehehe


okeh-okeh kenape saya sangat excited?? sebab saya selama ni tertanya-tanya macam mane ye orang leh snap pic web page...gune camere ke??? ermmm pelik2 hahahaha...dan semalam saya telah mengambil keputusan untuk bertanya kawan saya cik WANI...CIk Wani sungguh tak kedekut ilmu ^_^ Thank Wani!!!!!! jasamu dikenang!!!!!!!! huhu..sekarang saya dah tahu nak wat macam mane....lalalalala.




yang ini setelah di edit



Thanks cik Wani toing2 hehehehe

Kasih Semerbak Firdausi...






Sempena sambutan Hari Ibu,Ya mungkin ada sesetengah pendapat mengatakan : "alah kenapa nak wish hari ibu masa hari ibu je??? hari lain tak boleh ke???".Mungkin ada betul nya pendapat tu tapi Hari Ibu adalah hari yang lebih istemewa kerana mereka layak untuk mendapat hari yang istemewa.Kita Semua yang Lahir Keduania ini mesti mempunyai ibu,tidak kira lah mereka itu bukan ibu yang melahirkan sekali pun tetapi jika mereka menjaga kita dengan penuh kasih sayang,mendidik kita menjadi manusia yang sempurna mereka lah ibu yang dikurniakan Allah dengan sifat-sifat istemewa yang cukup indah.....


Entry ini saya tujukan khas buat insan-insan yang bergelar ibu dalam hidup saya,ya "Insan-insan" mereka lah ibu-ibu hebat yang hadir dalam hidup saya.Mengajar saya erti sebuah kehidupan, mereka lah guru-guru sekolah kehidupan saya.




mama dan mak

Selama Sembilan Bulan Saya Menumpang didalam perutnya,Dia membawa saya kemana sahaja tanpa sedikit pun rungutan,melahirkan saya bersama-sama seribu kesakitan yang ditanggung,tapi Dia insan istemewa yang sedikit pun tanpa rungutan melalui semua itu dengan tabah, dengan gembira.Dia lah ibu saya,insan istemewa yang melahirkan saya, Ya Allah saya bersyukur kerana menjadikan Dia sebagai ibu ku.Hari ini sudah 22 tahun Dia membesarkan saya (hahaha sebab sy belum kerje ) Terima kasih Mak sebab besar kan saya dengan penuh kasih sayang.Terima kasih sebab sabar dengan kedegilan saya ^_^.







Ini adalah nenek saya, saya memanggil nenek dengan nama panggilan wan.Sewaktu saya kecil mak tinggalkan saya dengan Wan, Bukan Kerana tidak sayang, bukan juga kerana hendak menyusahkan wan.Tapi itula permintaan Wan yang mahu menjaga sendiri cucu-cucu perempuannya.Saya rasa bersyukur dengan keaadan itu, kerana banyak yang saya belajar semasa tinggal dengan Wan. Wan menjaga saya dan kakak-kakak saya dengan baik sekali,memberi sepenuh kasih sayang umpama seorang ibu kandung.Terutama saya banyak yang saya lakukan mengguris hati Wan tapi Wan tak Pernah marah malah lebih menyanyangi saya, menghantar saya ke sekolah tadika dengan berjalan kaki setiap hari tanpa jemu,mengajar saya mengaji.Maaf kan ida ye Wan...Janji saya akan buat sentiasa gembira dihujung akhir hayat Wan.






Mama,dulu bila saya bercerita mesti ada yang pelik mana satu mak kandung saya.Mama atau Mak??? bagi saya merekalah ibu kandung saya.Mungkin sudah suratan Mama tidak mempunyai anak lalu kasih sayang Mama tumpah pada kami adik beradik.Memberikan kasih sayang sepenuh hati tanpa mengharapkan balasan.Menjaga kami dengan seikhlas hati itu lah Mama.






Mungkin dia baru bergelar ibu,tapi dia adalah antara ibu hebat bagi saya.Dia membesar kan dua orang puterinya dengan penuh kasih sayang.Pernah mendidik saya ^_^ dia lah Ummi insyirah kakak saya yang sulong yang amat saya  sayang.Dia lah kawan saya kadang lawan saya, tapi dia lah antara insan yang bergelar ibu dalam hidup saya yang amat saya hargai.Memberikan saya pengalaman berharga sebagai seorang ibu (tolong jaga anak along) ^_^.Terima kasih along saya tak perbah rasa terbeban malah seronok kerana saya berpeluang untuk memiliki pengalaman berharga itu.



Sempena hari ibu ini saya ingin mengucapkan hari ibu buat insan-insan istemewa ini.Terima kasih kerana sudi hadir dalam kehidupan saya, memberikan saya pengalaman hidup yang cukup indah,yang ternyata tiada dapat dimilki dimana-mana kembara hidup sekalipun.Kerana Kasih Semerbak Firdausi kalian sungguh Berharga.Sungguh Istimewa.


....................................................................................................................................................................

insan istimewa...
melahirkan kami...
mendidik kami...
dengan penuh rela....
tanpa ragu...
tanpa rungut...
tanpa jemu.....
walau payah...
walau jalan berliku terpaksa kau tempuhi...
ibu,mama,mak,ummi,mummy.....
apa sahaja panggilannya...
Engkau lah insan mulia...                                                 
Insan terpilih....
memberikan kasih sayang...
tanpa balasan,,
tanpa ukuran....
kerana kasih mu "Semerbak Firdausi"



5/07/2010

Story 270188






Assalamualaikum....fuh2 bersawang sangat dah ni,hehehe dah lame tak update blog niat nak update tu ade tapi Miss "M" tu tak mau pegi asyik duk bertandang jerk hehehehe...hye i'm back!!!!!! wah mcm de orang datang melawatkan..hehehehe.Btw banyak sangat story yang nak dicoretkan,story2 yang dah basi kalau wartawan dia orang dah tak tulis dah story basi-basi nih...^_^ tapi story nih..but bagi biarlah basi ke ape ke..i want wrote it..kerana inilah kisah ku...cerita ku..perjalanan ku...yang dijadikan kenangan untuk di kenang...


....................................................................................................................................................................


1)My Uncle Wedding Day...

27/mac/2010 yang dah lame terlepas ^_^ adalah majlis jemput menantu kata oarang-orang tua kan.. majlis tersebut telah diadakan di kampung Jerangsang, Pahang. Mieda &Family balik sehari sebelum majlis bermula   disebabkan majlis berlangsung pada hari sabtu so agak kelam kabut la jugak kami nak balik kampung...sebab hari jumaat tu adalah hari bekerja.Kenduri tu sangat lah best!!!!! memang dekat KL tak akan jumpe punya makanan yang best macam dekat kampung nih kemeriahan pun memang lain sangat-sangat. Kalau ade kenduri bukan sahaja seronok maraikan menantu yang baru, tapi seronok jugak bertemu dengan ahli keluarga yang lame tak jumpe dan memang susah nak jumpe so time kenduri macam nih memang dah macam family gathering jerk. Majlis berlangsung dalam suasana yang cukup meriah..aki tam (datuk saudara mieda) selalu cakap kami bukan lah orang besar-besar (orang berada) tapi keluarga kami cukup besar..kerana dari satu generasi ke generasi kami sangat rapat,semoga keadaan macam ni akan berterusan.




korang nampak ape dalam gambar tu?? tu lah my uncle atau lebih dikenali dengan panggilan "pokde" oleh anak-anak buah nye. Acara bertanu ni tak de lah pemes sangat dah kat kampung kami ni. Tapi kalau ade kenduri kawain dikalangan ahli keluarga kami agak-agak penganti lelaki tu macam larat untuk diangkat so hahahaha maka adalah acara bertandu ni.




toing-toing macam pinang dibelah dua lah pengantin ni kan ^_^ ni pengantin tengah nak tengok orang bersilat opss salah tak de orang bersilat ye tapi tomoi (ye ke??? lupe suda hehehehe). dua orang flower gurl yang bujet chumel nih hahahaha (jahat nye la ayat aku ni).



ini adalah pertunjukan ( pertunjukan ke???) salah la pulak bukan pertunjukan tapi persembahan tomoi oleh adik pengantin lelaki sendiri yang juga merangkap pakcik-pakcik saya juga.dasat jugak dia orang ni bertomoi tu sampai berdarah la jugak bibir salah seorang dari pakcik-pakcik mieda ni.






masa majlis perkahwinan pok de ni ade kelainan sedikit khemah dia mak aih hehehe tak de lagi lah orang kampung tu buat khemah lawa-lawa macam nih,selalu tu ha khemah atap zin tu jerk yang kalau waktu panas terik memang mak aihhh berasap la sambil menjamu selera tu. tiem penganti makan saje je menyebok nak snap pic dengan penganti tapi ape lah pokde ku ni pandang tempat lain bagus-bagus mokde pandang camere ye.






memang suke sangat-sangat dengan pic ni sebab kakak yang mintak nak snap pic dengan pengantin kakak chumel!!!! sayang kakak.






Terima kasih juga buat mangah dan kak mahan yang datang jauh-jauh dari peneng ke pahang sebab nak meraikan majlis perkahwinan pokde. seronokkan tak rugi kan travel jauh-jauh ^_^.






Ini lah Orang penting dalam menjayakan majlis ni. Best la maklong lain kali organoze lagi ye majlis adik-adik maklong yang ada lagi lima orang tak kawin lagi tu dan yang pasti memang dok gatai nak kawin dah hahahaha.

lastly tahniah buat pokde dan mokde cepat-cepat dapat baby tau (sewaktu entry ni di tulis mokde dah mengandung da pun) tahniah lagi sekali.Semoga jodoh kalian kekal hingga ke syurga insyaAllah Amin.





....................................................................................................................................................................

Saya Dapat Interview SPA..^_^

Owh Saya dapat interview SPA(Sruhanjaya Perkhidmatan Awam) seronok glerrr!!!!!! sbb ingt kan dah lame tak dapat la kan..but Alhamdulillah..Amin.Waaaa interview berlaku dengan sangat kelakar ye hahaha asal ye orang yang interview mida tu asyik gelak-gelak jerk.ade ke harapan??? ermmm if ade rezeki ade lah kalau tak de nak buat macam mane kan.InsyaAllah..^_^





hehehehe dah lame dah skrg nih tgh berdebor2 nak tunggu result Amin InsyaAllah..^_^