6/14/2010

Pengalaman je




Assalamualaikum!!!!!!
ape nak merapu ni ye???
jap-jap nak pikir dulu
ok dah datang pun idea nak merapu
sekarang nih kat office ni memang semua mode nak cuti je
mane taknye memang ramai yang tak de
anak-anak depa yang cuti sekolah
sekali dengan mak ayah depa pun cuti jugak
nasib la saya ade anak tekak je
kalau tak dah cuti jugak kot

saje je nak share dengan kawan-kawan
macam de oarng baca kan (hahahaha)
saya ni keje dekat temapt yang memang akan berurusan dengan orang awam lah
but more spesifik lagi denmgan orang2 veteran
yang dah pencen

sejak keje dekat sini macam-macam ragam orang boleh jumpe
macam-macam perasaan boleh wujud dalam diri kita
siap boleh tukar-tukar kalah sesumpah
sesumpah pun tak tukat kaler badan dia sekerap tu tau
punye la dasat
 kenape saya cakap macam tu???
contoh ye:
  • situasi  pertama : ade sorang hamba Allah ni "orang A" datang tanpa budi bahasa langsung terus nak terjah je, sure la kite dalam hati tu menahan sabar je, nak marah tak boleh. Tapi sedikit sebanyak perasaan marah tetap berbekas tinggal macam bekas tapak kasut jugak kan???
  • Situasi kedua: Orang B lak datang dengan muke sedih gaye sedih, dah tadi kita mode macam nak jadi gunung berapi tapi tak keluar-keluar lava tibe2 je kita jadi sejuk macam dekat kutub utara kutub selatan je, yela tengok muke orang datang dengan muke sedih, cerite lak cerita sedih memang lah dari mode macam gunung berapi nak meletup leh jadi sejuk jerk tibe-tibekan???
Masa mule-mule keje dulu rasa macam nak tercabut je nyawe kalau melalui situasi macam tu
tapi sekarang dah biasa dah
telinga ni dah kebal dah kene maki hamun
hati ni macam dah boleh sikit-sikit tahan sabar (hak3 sikit2 je ke??)
mata ni dah leh tahan dari kuar air mata dah
balik je keje semua bende tuh memang tinggal je kat office
tak yah la nak semak-semak nak bawak balik jugak

Tapi bende ni semua memang kiat tak de belajar dekat mane2 sekolah ke universiti ke kolej ke
tak de sebab bende ni semua kita belajar dalam setiap fasa kehidupan kita
Semua ni akan lebih mematangkan kita untuk menilai dan berfikir
bila buat sesuatu fikir dulu
kalau kita susah ada orang lagi susah dari kita(tibe-tibe je kan)
tak yah lah datang-datang nak mengamuk je terus
cube cakap elok-elok, semua orang ade masalah
masalah tak akan selesai kalau kita nak mengamuk je
cube cerita elok, orang pun bebesar hati nak tolong
dan lagi satu ape yang saya belajar dekat sini
ni memang tak boleh blah sangat
tolonglah pangkat tu bukan boleh bawak mati pun
tak yah nk belaaaagak!!!!!
Sampai nak gune-gune semua sampai anggap orang yang tak berpangkat ni
tak berguna tak de nilai dan sebagainye
dan dekat sini kami bukan suke2 nak buat peraturan
kalau boleh nak tolong je semua tapi apekan daya
sapelah saya ni kan nk mengubah peraturan kang masuk penjare lak
kalau nak ikut saya masuk penjara tak pe hahahah

ape-ape pun thanks la ye pakcik makcik sekalian sebab bagi saya pengalamn tu
sebab jadi kan saya ni penyabar skit ( heheheehe)

k dah habis mengarut...


byeeeeeeeee


Selamat penGantin Baru Kak Liza & HaniF!!!!


Assalamualaikum semua!!!!!!!!!!! biasalh cik mieda nih malaskan nak update awal-awal bukan ape busy sangat la (busy tido sebenarnye) but minggu nih memang busy busy berjalan.Sedikit penat la but i'am happy!!!!!!!!!!!!!

Sekarangkan musim cuti Sekolahkan??? secare tak langsung Musim Orang Kawin gak. Maklumlah Senang Buat cuTi SeKolah senang nak kerahkan Semua tenaga bala tentera yang ade dalam family Kita kan???betul tak2???So cuti sekolah boleh save budget ye secare tak langsung,Kenape??? sebab pegi kenduri kan tah yah masak save la tu (malas betul kan mieda ni

Semalam saya turut menghadiri jemputan kenduri kawin Kak liza kawan office tapi kenduri yang saya pegi masa hari sabtu tu bukan lah berlangsung di rumah kak liza, sebab rumah kak liza tu jauh dekat Terngganu so memang lah tak dapat menghadirkan diri. Jadi kami pegi sebelah suami kak liza hanif. Ni bukan kes tak tahu malu ye actually hanif ni pun sebelum ni keje kat office yang sama so kami kenal lah jugak (orang tak tanye pun tak kira nak bagi tahu jugak).

Chomei sangat kak liza!!!!!!!!!!!! suke2-suke la!!!! chantik la pengantin baru kan. suke je tengok senyum jerk (tak kan lah nak monyok pulak kan). Apa-apa pun Selamat Pengantin baru kak liza n hanif Semoga Kekal Hingga Ke SYurga InsyaAllah dan di kurniakan Zuriat yang soleh dan solehah amin!!!!! (cepat2 arr dapat baby eaaaa).layan la pic kat bawah ni ye...byeeee



chantik kan2????


Ibu mengandung pun nak jugak hehehe


Pengantin lame pun nk pose jugak ^_^


Pengantin baru bukan main lagi pose


saya ambik aura pengantin hahaha